PREDSJEDNICA NA FAKULTETU

'Bez obzira kome povjerim mandat, Hrvatska mora nastaviti reformu obrazovanja'

01.12.2015 u 12:41

Bionic
Reading

U povodu dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i 95. godišnjice te jedne od najstarijih visokoobrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj, danas je otvoren Dokumentacijski centar, a svečanom skupu povodom obljetnice nazočili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Lajoš Žager, ali i brojni gosti profesori, nastavnici i studenti

U pozdravnom govoru predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović istaknula je važnost obrazovanja kao temelj budućeg napretka Hrvatske. 'Osuvremenjivanje, mobilnost, znanstven i stručan pristup te izdavačka djelatnost te broj studenata ponajviše govori o kvaliteti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta koji je postavio svjetske standarde u obrazovanju te je zalog za budućnost gospodarskog oporavka Hrvatske', kazala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dodavši kako je prilagodba sustava obrazovanja i praćenje tržišta rada u ovom teškom gospodarskom razdoblju jedan od glavnih ciljeva ove obrazovne ustanove.

U čestitki Fakultetu predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović naglasila je kako, bez obzira na to kome povjeri mandat, Hrvatska mora nastaviti reformu obrazovanja još jednom zaključivši kako je znanje temelj našeg gospodarstva i države.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar pak naglasio je kako je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu predvodnik visokoškolskog obrazovanja koji je svojim programima i sustavima pokazao potpunu autonomiju Sveučilišta.

S time se složio i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras dodajući kako je zagrebački Ekonomski fakultet svojom kvalitetom prepoznat u svijetu.

Dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Lajoš Žager kao domaćin je naglasio kako ova visokoobrazovna ustanova prati svjetske trendove u obrazovanju, posebno istaknuvši mobilnost i razmjenu studenata što dodatno potvrđuje kvalitetu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.