PRIJATELJI ALENA POROPATA

'Bešćutnost nadležnih službi je zapanjujuća!'

09.08.2011 u 15:57

Bionic
Reading

'Dvaput smo ga izgubili. Jednom smo ga našli, pa ćemo ga naći opet. Sada barem imamo pobližu lokaciju novog nestanka', govore prijatelji Alena Poropata – Šoleta iz Rijeke, koji su tragali za Alenom otkako je on 29. svibnja nestao, i pronašli ga, nažalost mrtvog, pored njegova mopeda, prije 18 dana u provaliji kod Buzeta u Istri

Iako su ga pronašli, njegovi prijatelji i dalje proživljavaju agoniju jer Alenovi shrvani roditelji i rodbina ne mogu organizirati sahranu dok se pouzdano ne utvrdi identitet pronađenog muškarca. Apsurdno, rezultati

istrage su dovršeni, no čega se povratak šefa pulske patologije da se vrati s godišnjeg odmora i kaže rezultate.

'Bešćutnost nadležnih službi je zapanjujuća! Ne samo što su o pogibiji Šoleta, kako su ga mnogi zvali, saznali iz medija, jer se nitko iz buzetske policije nije udostojio pokucati na vrata njegovih roditelja i saopćiti im tužnu vijest, već i sada lutaju od institucije do institucije kako bi saznali kakva je sudbina zadesila Alena', kaže Alenov prijatelj Dean Černeka, u ime grupe građana 'Nestao Alen Poropat – Šole' na Facebooku koja broji više od 10.000 članova.

Na toj je grupi danas osvanula njihova molba 'nadležnima' da obave svoj posao kako spada, da bi se konačno dovršila istraga oko Alenove pogibije. Odaslana je i svim medijskim kućama.

'Prošli su već svi 'razumni' rokovi te sezona godišnjih odmora u ovome i sličnim slučajevima ne može biti nikakav izgovor. Alenov otac Jože svakodnevno sa zebnjom u srcu i već izluđen očekuje telefonski poziv iz Buzeta ili Pule, gdje se službeno vodi istraga, dok majka Milojka shrvana pije sedative i oporavlja se od šoka na psihijatrijskom odjelu riječke bolnice.

Alenovim roditeljima je obećano da će nakon obdukcije utvrđivanje identiteta biti obavljeno u najkraćem roku, a kako je taj rok već odavno prošao, zahtijevamo da se postupak ubrza i tragična priča oko nestanka Alena Poropata završi na čovjeku dostojanstven način', stoji u priopćenju.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Puli Sena Midžić Putigna, koja je predvodila policijski očevid nakon pronalaska tijela, odmah je, budući da je tijelo bilo u neprepoznatljivom stanju, naložila obdukciju, DNA analizu te vještačenje mopeda.

Glasnogovornica tog suda Edvina Draguzet rekla nam je danas da rezultati još nisu stigli. Isto nam je potvrdio i načelnik PU istarske Valter Opašić. Od njega doznajemo da je vještačenje mopeda obavljeno još 30. srpnja, no ne i izvještaj, koji, kaže, s nestrpljenjem očekuje.

U laboratoriju Zavoda za patologiju na Šalati gdje se provode DNA analize nitko danas za vrijeme radnog vremena nije dizao telefonsku slušalicu, a na patologiji pulske Opće bolnice, gdje se Alenovo tijelo još uvijek nalazi, rekli su nam da je obdukciju obavio dr. med. spec. Ilija Kučinar te da se rezultati očekuju 16. kolovoza, po njegovom povratku s godišnjeg odmora.

Za pretpostaviti je da će sutkinja tek tada dobiti rezultate istraga koje je naložila pa će Alen konačno moći biti sahranjen.