koronavirus

Beroš objavio koliko je zdravstvenih radnika, nakon uvođenja covid potvrda u bolnicama, bilo pozitivno, te koliko ih se odbilo testirati

05.10.2021 u 18:51

Bionic
Reading

Vili Beroš, ministar zdravstva, obajvio je na Twitteru kako je jučer do kraja dana, kod svih testiranih djelatnika zabilježeno je 26 pozitivnih

'Od njih gotovo 7.000 tek 32 je odbilo testiranje. Nove brojke iznova potvrđuju opravdanost COVID potvrda u bolnicama. Zaštita zdravlja pacijenata i zaposlenika imperativ je zdravstva', napisao je Beroš.

Podsjetimo, ispred KBC-a Zagreb jutros se, drugi dan zaredom, okupila se nekolicina prosvjednika protiv uvođenja obaveznih covid-potvrda i testiranja, a prosvjed je, uz prisutnost policije, protekao mirno, bez transparenata, agresivnih istupa i incidenata.

Jutros su se pred KBC-om Zagreb pojavili i policajci kako bi osiguravali prosvjed pred bolnicom. Policajci su legitimirali prosvjednike koji su tražili da ih se pusti u bolnicu, ali nisu na silu pokušavali ući u zgradu te su se ubrzo mirno razišli.

Iz policije su u ponedjeljak poručili da rade na identifikaciji ljudi koji su organizirali prosvjede u krugu bolnica s obzirom da zakon o javnom okupljanju zabranjuje takva okupljanja. Prosvjedi nisu bili prijavljeni policiji koja je zatražila i snimke videonadzora.