epidemiološke mjere

Beroš objasnio zašto je na Tuđmanovu pogrebu moglo biti više od 25 ljudi, a na drugim sprovodima ne

04.02.2021 u 23:01

Bionic
Reading

Vili Beroš, ministar zdravstva, objasnio je kako je moguće da je na pogrebu Miroslava Tuđmana, saborskog zatupnika HDZ-a moglo biti više od propisanih 25 ljudi. Beroš tvrdi da je prostor na kojem su boravili obitelj pokojnika i članovi Vlade i Sabora, u broju koji je pravilima propisan, bio je ograđen trakama i odijeljen od ostalog prostora groblja te da je lijes direktno dovezen na groblje

Smatra da je na sprovod na Mirogoju organiziran u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i pravilima Gradskih groblja u vrijeme epidemije.

Video:Luka Stanzl/PIXSELL

'Postojali su odjeljeni odjeljci s trakama na adekvadnoj udaljenosti za obitelj, dužnosnike, članove Sabora, za vojsku, Generalski zbor. Oni su imali ograđen prostor koji je bio dovoljno udalje. I između svakog pojedinca je postojala distanca, nosile su se maske, nije bilo fizičkog kontakta i Gradska groblja su tako omogućila pridržavanje epidemioloških mjera', ustvrdio je Beroš u RTL Direktu.

Na opasku da su i drugim ljudima umirarli bližnji pa svejedno nije moglo biti više od 25 ljudi Beroš je kazao da 'na ovaj način misli da je bilo moguće'.

'Svi koji su bili znaju da su na nekoliko punktova bili čuvari i redari iz Gradskih groblja koji nisu dozvoljavali pristup osobama za koje to nije bilo predviđeno. A sami ti punktovi su bili odvojeni', kazao je Beroš.

Na Tuđmanovu pogrebu, podsjetimo, bilo je stotinjak ljudi, a Beroš je ustvrdio kako i netko drugi može imati sprovod ako je organiziran na isti način.

  • +45
Posljednji ispraćaj Miroslava Tuđmana Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX