emotivni oproštaj

[FOTO] Zastupnici minutom šutnje odali počast svom preminulom kolegi, na Tuđmanovom mjestu u sabornici postavljene svijeća i ruža

03.02.2021 u 10:18

Bionic
Reading

Nakon što je u Saboru otvorena knjiga žalosti za preminulog HDZ-ovog zastupnika Miroslava Tuđmana, zastupnici su jutros još jednom odali počast svom preminulom kolegi

Zastupnici su sjednicu započeli minutom šutnje za preminulog kolegu Miroslava Tuđmana, na čijem je mjestu u sabornici postavljen upaljeni lampion te jedna ruža.

  • +3
Minuta šutnje za Miroslava Tuđmana Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Molio bih vas da se svi zajedno prisjetimo našeg kolege, prijatelja, zastupnika, profesora dr. Miroslava Tuđmana. Čovjeka koji je bio najiskusniji među nama, čovjeka koji je od '90-tih godina sudjelovao u stvaranju hrvatske države, hrvatskih institucija. Jednog od utemeljitelja hrvatskog obavještajnog sustava, našeg kolege koji je u Sabor biran četiri puta, zastupnika koji je bio uvijek korektan, tolerantan, koji se isticao stručnim raspravama. Bio je zastupnik koji je uvažavao druge, različite, koji nije bio nikada grub u svojim izričajima i kojega smo svi poštivali, bilo mi iz HDZ-a, a čini mi se i kolege iz drugih stranaka. Iza lika intelektualca i znanstvenika krio se jedan jako dobar, dobronamjeran čovjek, blag čovjek i kao takvog ćemo ga se sjećati', kazao je uvodno predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Najavio je da će se Sabor od zastupnika Tuđmana oprostiti na komemoraciji u petak, u 10 sati u Maloj vijećnici.

S obzirom na epidemiološke uvjete, pozvao je klubove da izaberu po jednog predstavnika koji će, uz članove saborskog predsjedništva, moći biti na komemoraciji.