PRERASPODJELA KADROVA

Beroš: Mobiliziramo djelatnike, u tijeku pomoć za Pakrac i Split

24.11.2021 u 14:28

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš priznao je u srijedu tijekom aktualnog prijepodneva da situacija u zdravstvenim ustanovama nije laka, ali kaže da se sustav prilagođava koliko je moguće, preraspodjeljuju djelatnike i upravo organiziraju pomoć za bolnice u Splitu i Pakracu

'Prilagođavamo se mobilizacijom djelatnika, da je lako - nije', kazao je Beroš na upit Maje Grbe Bujević (HDZ) o opterećenosti zdravstvenih ustanova.

Samo u trećem valu bilo je preraspodijeljeno 1544 zdravstvenih djelatnika, 500 liječnika i 860 sestara, naveo je ministar istaknuvši da je to jedni način na koji mogu odgovoriti na kadrovske probleme.

'Bolnice u Varaždinu i Čakovcu tražile su i dobile pomoć, a u tijeku je organizirane pomoći za bolnice u Pakracu i Splitu', dodao je Beroš i ponovno apelirao na građane da se cijepe i na taj način rasterete zdravstveni sustav.

Podsjetimo, ministar Beroš jutros je za HRT rekao da epidemija i dalje bukti.

'Virus se širi, nismo dovoljno oprezni kao društvo, ne pridržavamo se epidemioloških mjera i nismo postigli onu stopu cijepljenosti koja bi na neki način suzbijala širenje virusa', kazao je Beroš u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada'.

  • +8
Konferencija za medije ispred KBC-a Split o stanju u bolnici Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Rekao je i da 'upotreba covid potvrda nije ograničavanje slobode, već suprotno - ona povećava slobodu'. 'Alternativa je samo tvrdi lockdown', ustvrdio je Beroš.

Na pitanje o mogućem pooštravanju mjera ministar zdravstva rekao je da Stožer svakodnevno analizira epidemiološku situaciju. 'Kad procijenimo da je potrebno uvesti nove mjere, one će biti uvedene', ustvrdio je Beroš.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ