presica stožera

Beroš: Brojke vesele, ali fizički razmak i dalje je nužan. Kupovinu ne smijemo pretvarati u obiteljske izlete

02.05.2020 u 14:46

Bionic
Reading

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata potvrđena tri nova slučaja zaraze, a još dvoje ljudi je umrlo, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer Civilne zaštite

"U protekla 24-sata imamo tri novodijagnosticirane osobe, što daje ukupan broj od 2088 pozitivnih osoba”, rekao je na konferenciji za novinare ministar zdravstva Vili Beroš, ustvrdivši da današnji podaci doista vesele.

Nažalost umrle su još dvije osobe pa je ukupan broj umrlih porastao na 77. U KBC-u Split umrla je žena 1929. godište i u KB Dubrava muškarac, rođen 1946. Jedna osoba je bila na respiratoru, a druga nije, rekao je Beroš.

Na respiratoru je 17 bolesnika. Testirano je ukupno 37.557 osoba, među kojima njih 640 u protekla 24 sata, a postotak pozitivnih je 5,56 posto.

Hospitalizirano je njih 239, devet manje nego jučer. Iz zdravstvenih ustanova je otpušteno 591 osoba, što je tri više u odnosu na jučer, kod kuće je oporavljeno 872, što je 39 više nego jučer. Ukupno oporavljeno je 1463.

Beroš je rekao da ga posebno veseli to što u Istarskoj županiji, kako ga je jutros izvijestila ravnateljica pulske bolnice, više nema oboljelih jer su svi koji su bili pozitivni oporavljeni.

"Dakle, sad je pravo vrijeme da zajedničkim naporima idemo dalje, pravo je vrijeme za daljnji oprez i strpljenje", rekao je Beroš.

  • +10
NSCZ RH: U protekla 24 sata dvoje preminulih i troje novooboljelih, 42 oporavljenih Izvor: Pixsell / Autor: POOL

Poručio je da je i dalje nužno održavanje fizičkog razmaka isto tako i kupovine. Međutim, naglasio je, trebamo nastojati da kupovinu ne pretvaramo u obiteljske izlete.

"Svi skupa se veselimo ovom što slijedi, međutim ipak ćemo još morati pričekati neko vrijeme", kazao je ministar, poručivši da jedino korak po korak možemo dalje.