'za spas satire'

Bernardić objasnio svoje zbunjujuće objave na Facebooku

20.01.2018 u 13:05

Bionic
Reading

Nakon što je s članovima Foruma mladih SDP-a na Cvjetnom trgu u Zagrebu govorio o problemima mladih u našoj zemlji, predsjednik stranke Davor Bernardić komentirao je i svoje posljednje objave na Facebooku koje su mnoge zbunile. Tako je u jednoj pitao: 'Tko vam je bolji: Oliver Frljić ili John Oliver'

'Drago mi je da smo postigli cilj, vratili fokus javnosti na ono što je bitno. Satira je tek sredstvo da poručimo da je na djelu najveći mogući oblik cenzute. Hrvatsku napuštaju ljudi, sve teže se živi, poskupljuje život a na djelu je samo 'fake news'.

Tome želimo stati na kraj. Postavljam pitanje, ako je u Hrvatskoj sve super, ako se proračuni puni, BDP raste - di su pare?', poručio je šef SDP-a Davor Bernardić, prenosi N1 televizija

Poručio je da je riječ o kampanji za spas satire: 'Ova kampanja je za slobodu govora, ono što gura društvo naprijed. Želimo vratiti stvar u fokus, SDP se mora boriti za mlade, zaustaviti iseljavanje, kako lakše do posla, kako lakše do stana...'.

  • +10
Team building SDP-a u Ogulinu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'U Hrvatskoj je na djelu ukidanje slobodne misli, slobodne riječi i to pod krinkom borbe protiv govora mržnje. Mladići i djevojke su hapšeni, Ministarstvo ljubavi je skoro zabranjeno, a mi govorimo o tome da u Hrvatskoj nema cenzure. Vrlo je jasna situacija', poručio je predsjednik SDP-a.

Na kraju je rekao da 'stranka ide u dobrom smjeru' i da je 'situacija bolja nakon team builindga u Ogulinu'.