oporba u akciji

Bernardićevi 'specijalci' za rušenje Plenkovićeve vlade

  • Autor: Marko Špoljar
  • Zadnja izmjena 17.01.2018 20:42
  • Objavljeno 17.01.2018 u 19:29
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vodstvo SDP-a prošlog je vikenda u Ogulinu na stranačkom team buildingu oformilo četiri radne grupe koje će voditi Bernardićevi 'specijalci': Peđa Grbin, Rajko Ostojić, Zlatko Komadina i Boris Lalovac. Oni će koordinirati rad članova svojih radnih skupina.

Formiranjem radnih skupina vodstvo SDP-a želi s jedne strane izbrusiti jasne političke pozicije glavne oporbene stranke u svim društvenim, političkim i ekonomskim pitanjima, a s druge strane biračima žele poručiti da imaju tim koji je spreman u svakom trenutku preuzeti vlast u državi.

Voditelj Radne grupe za gospodarske djelatnosti bit će Boris Lalovac. Potpredsjednik SDP-a koordinirat će radom grupe: Ivo Jelušić zadužen je za gospodarstvo i Agrokor, saborski zastupnik Vedran Babić brinut će se za graditeljstvo i stanovanje, zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan bit će zadužena za poljoprivredu i zaštitu potrošača, bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić razvijat će SDP-ove politike iz resora 'promet, infrastruktura i IT', a njegovi kolege, bivši Milanovićevi ministri Gordan Maras, Branko Grčić i Mihael Zmajlović pokrivat će sektore rada i mirovinskog sustava, turizma, te zaštite okoliša i energetike.

  • +10
  • +7

Team building SDP-a u Ogulinu

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Radnu grupu za Ustav, politički sustav, unutarnje poslove i vanjsku politiku vodit će potpredsjednik stranke Peđa Grbin, a članovi njegove grupe bit će Predrag Matić (branitelji), Franko Vidović (obrana i unutarnji poslovi), Arsen Bauk (politički sustav) i Domagoj Hajduković (vanjska politika i EU).

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić vodit će Radnu grupu za društvene djelatnosti čiji će članovi biti Nenad Livun (civilno društvo), Sabina Glasovac (obrazovanje, znanost i sport), Bojan Glavašević (kultura i mediji), Ivana Posavec Krivec (socijalna politika i demografija) i Romana Jerković (zdravstvo).

Primirsko-goranski župan Zlatko Komadina vodit će Radnu grupu za lokalnu samoupravu i decentralizaciju. U njegovoj grupi Damir Mateljan bit će zadužen za europske fondove, a Marko Vešligaj za lokalnu samoupravu.

Koordinacija za unutarnje poslove i obranu, koju vodi saborski zastupnik Franko Vidović, već je održala prvi sastanak.

U utorak su vezano uz kupnju eskadrile borbenih zrakoplova zaključili da SDP podržava zadržavanje borbene sposobnosti i zaštite hrvatskog suvereniteta u zračnom prostoru, te da se SDP zalaže za 'dugoročno održivo opremanje zračnih snaga koje će biti usklađeno s političkim prioritetima i financijskim mogućnostima naše zemlje'.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!