u svom filmu

Bernardić: Ankete nisu odraz realnog stanja u SDP-u

29.12.2018 u 19:19

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u subotu u Novskoj da vlast ima loš odnos prema radnicima strateške industrije kakva je brodogradnja, a ponovno se osvrnuo i na ankete, prema kojima SDP ima vrlo loš rejting, ustvrdivši kako te ankete ne odražavaju realno stanje

„Najava pokretanja stečaja Trećeg maja je najgora Vladina novogodišnja čestitka", izjavio je Bernardić na druženju s članovima SDP-a u Novskoj. Prema njegovu mišljenju, ova Vlada ostat će zapamćena da je 'na cestu otjerala radnike iz Uljanika, Trećeg maja i rafinerije u Sisku'.

Financijska agencija (Fina) podnijela je Trgovačkom sudu u Rijeci prijedlog za otvaranje stečajnog postupka u brodogradilištu 3. maj zbog neprekinute blokade od 120 dana u ukupnom iznosu od nešto više od 72 milijuna kuna. Iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja navodili su da im pokretanje stečaja u brodogradilištu nije prihvatljivo, da za 3. maj treba iznaći zasebno i održivo rješenje. Smatraju da 3. maj nije kriv za nastalu situaciju, nego da je u probleme zapao zbog više od 523 milijuna pozajmica danih Uljaniku.

Bernardić je na druženju s SDP-ovcima u Novskoj također ustvrdio da Vlada 'već godinu dana izbjegava riješiti nastalu situaciju u Uljaniku' i smatra kako je to nekome u interesu.

„Možda je nekome zapelo za oko zemljište u Puli. Svima je jasno da je stečaj Trećeg maja put u stečaj i likvidaciju samog Uljanika", rekao je.

Predsjednik SDP-a Bernardić ponovno se osvrnuo na ankete, prema kojima SDP ima loš rejting i više nije najača opozicijska stranka, te je ustvrdio da te ankete ne odražavaju realno stanje na terenu.

Po mjesečnom istraživanju Crobarometar, koje je provela agencija Ipsos od 1. do 20. prosinca 2018. među 982 punoljetna građana, Živi zid je pretekao SDP za 0,1 postotni bod. HDZ je i dalje najjača stanka s potporom od 28,9 posto ispitanika, Živi zid osvaja 14,9 posto, a SDP 14,8 posto, s tim da maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

  • +51
Davor Bernardić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Bernardić je izrazio sumnju u te rezultate, rekavši kako poziva novinare da postave pitanja: "Kakvi su rezultati koje bi na izborima za EU parlament postignule stranke prema istraživanju koje je naručio službeni Bruxelles, koje je provela agencija Ipsos puls? Koliko su milijuna vladajući utrošili na Ipsos puls agenciju na ugovorenim poslovima za različita ministarstva, državne agencije, javna poduzeća i sl. A HNS pitajte za rezultate nakon provedenog velikog terenskog istraživanja. Oni su vrlo zanimljivi, vidjet ćete", ustvrdio je.

"Ako je Plenković toliko siguran u rejting svoje stranke", dodao je Bernardić, "neka raspiše izbore i neka se prestane skrivati iza Bandića i kupovanja ruku po Saboru“.