PROTIV PRONOGRAFIJE I PEDOFILIJE

Berlusconi predlaže međunarodna pravila za internet

04.12.2008 u 15:00

Bionic
Reading

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi namjerava pokrenuti akciju na međunarodnoj razini koja bi omogućila uvođenje pravila za korištenje interneta

RIM - Berlusconi namjerava na slijedećem sastanku na vrhu zemalja G8 pod talijanskim predsjedanjem na proljeće u Napulju predstaviti prijedlog koji bi omogućio donošenje propisa vezanih za internet.

"Trebamo jasna pravila za sve, jer je internet otvoreni forum cijeloga svijeta. Predočit ćemo našim partnerima prijedlog pravila na internetu s međunarodnom perspektivom", izjavio je Berlusconi u četvrtak. Prema nekim izvorima, šef talijanske vlade želi u prvom redu pojačati borbu protiv pornografije i pedofilije na internetu.

Svaki bi korisnik interneta mogao biti prisiljen na korištenje vlastitog identifikacijskog broja, izjavio je talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni. Berlusconi preuzima u siječnju po treći put predsjedanje skupinom G8. Njegova je međutim ideja da se na sastanku na vrhu okupi 20 najviše industrijski razvijenijih zemalja na svijetu, koje predstavljaju 80 posto svjetskog gospodarstva i 72 posto žitelja zemlje.