ODBJEGLI ZASTUPNIK

Beljak se teško obrušio na Bandića i otkrio kako će HSS rješavati problem prebjega u budućnosti

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 03.01.2019 19:33
  • Objavljeno 03.01.2019 u 19:33
Krešo Beljak, predsjednik HSS-a

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak smatra da su ljudi poput Milana Bandića i Mladena Madjera razlog što se ljudima gadi politika i što mladi i obrazovani u sve većem broju odlaze iz zemlje. Prelazak Mladena Madjera iz HSS-a u Klub stranke Milana Bandića u Hrvatskom saboru prijavio je USKOK-u jer sumnja da se radi o političkoj korupciji.

Tako je Sabor dobio još jednog prebjega, a tamošnji klub Milana Bandića svog 13. zastupnika.

'Prijavio sam to još prošli tjedan kad su počela nagađanja. Zvao sam ga, počeo je mucati... Odmah mi je bilo jasno što se događa. Više preventivno sam upozorio nadležne institucije da će se dogoditi kazneno djelo', kazao je Beljak za RTL Danas.

Na upit o kakvom se to kaznenog djelu radi Beljak je odgovorio: 'Da budem vrlo precizan, vreća novaca'. 'Ne vidim drugog razloga. Zdrava logika mi ne nalaže kako bi čovjek koji je do jučer bio u jednom Klubu iz čistog mira prešao u drugi Klub', smatra predsjednik HSS-a..

No konkretna saznanja o vreći novca Beljak nema već samo logički razmišlja.

'Nadam se da će institucije to istražiti jer ovdje se ne radi o politici ili zbrinjavanju njegove kćeri, što je vjerojatno bilo legalno izvedeno, nego se ovdje radi o tome da je čovjek rekao da mora razmišljati o sebi i svojoj budućnosti. Što to znači nego vreća novaca', kazao je Beljak.

Naveo je i da kad su počela nagađanja i kada su počeli zvati neki ljudi, upozoravati na činjenicu da će se to dogoditi, zvao je Mađera koji mu konkretan odgovor nije dao. 'Nije htio demantirati i ja sam otišao na USKOK. Mislim da je to bila moja obaveza', ispričao je Beljak koji je uvjeren da se ovdje radi o političkoj korupciji.

Kako to riješiti u budućnosti?

'Mi ćemo to u budućnosti riješiti kao stranka na način da prebjega sigurno neće biti nego će svi koji će ubuduće, dok sam ja predsjednik stranke, ići na bilo kojoj razini na liste - potpisati bianco ostavke i na taj način ćemo ih preventivno čuvati od koruptivnih radnji i od ovakvih kupovina kakve izvodi čovjek koji je i biološki i politički na zalasku i koji očito nema više nikakvog straha od bilo koje institucije i radi što hoće, a radi se o Milanu Bandiću', poručio je Beljak.

  • +11
  • +8

Mladen Madjer

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!