DRAMA U SABORU

HSS-ov zastupnik prešao Bandiću, Beljak prijavio slučaj USKOK-u zbog 'teške korupcije'

03.01.2019 u 10:33

Bionic
Reading

Hrvatska seljačka stranka priopćila je u četvrtak da je saborski zastupnik Mladen Madjer, koji je inače zamjenski zastupnik Stjepana Kožića, napustio HSS i prešao u saborski Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, pod kontrolom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

'Kako smo prije desetak dana sumnjali da će se tako nešto i dogoditi te smo raspolagali s informacijama o navodnim teškim koruptivnim kaznenim djelima, još proteklog tjedna predsjednik HSS-a Krešo Beljak osobno je USKOK-u prijavio cijeli slučaj.

Iskreno se nadamo kako će neovisne državne institucije ovaj slučaj promptno istražiti te tako dokazati da za ovu državu još uvijek ima kakve takve nade', poručili su HSS-ovci putem nepotpisanog priopćenja za medije.

  • +11
Mladen Madjer Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Madjer formalno postaje 12. član Bandićevog Kluba zastupnika, iako zagrebački gradonačelnik praktički raspolaže s 13 ruku u Saboru. Naime, Željko Lacković (nezavisni), koji mijenja Bandića u Saboru, napustio je Klub zbog financiranja na lokalnoj razini, ali slijedi naputke zagrebačkog gradonačelnika u važnim glasovanjima.

Predsjednik Kluba je Robert Jankovics (nezavisni - NZ), potpredsjednica Marija Puh (BM 365), a članovi su Vladimir Bilek (NZ), Darinko Dumbović (Reformisti), Veljko Kajtazi (NZ), Ana Komparić Devčić (NZ), Ermina Lekaj Prljaskaj (NZ), Ivica Mišić (NZ), Milanka Opačić (NZ), Zdravko Ronko (NZ), Kažimir Varda (BM 365) i od sada - Mladen Madjer.

  • +115
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Mladen Madjer rođen je 28. studenoga 1965. u Novigradu Podravskome. Završio je Veterinarsku školu u Zagrebu i ima srednju stručnu spremu veterinarski tehničar.

Saborski mandat započeo mu je 14. listopada 2016. kao zamjeniku zastupnika Stjepana Kožića. Član je saborskih Odbora za ratne veterane i Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Izabran je s liste SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a u 2. izbornoj jedinici.

Podsjetimo, Bandić je u srijedu, prilikom primopredaje novih vozila zagrebačkim vatrogascima, izjavio da mu se upravo na putu za sjedište Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba 'javio jedan budući saborski zastupnik'.

'Valjda Bog tako hoće, valjda Bog hoće one koji rade, koji se trude, koji se zalažu, koji donose odluke, pogriješe, isprave grešku u hodu, preuzimaju rizik, rade od grada europsku metropolu 19 godina, salonski ne ljevičare, ne desničare, nego delaju. I oni koji svi hoće delati doći će u Klub Stranke rada i solidarnosti ili sada ili za šest mjeseci ili godinu dana, svejedno je. Nećemo odustati dok rad i solidarnost, koji u gradu Zagrebu ubire plodove rezultata, ne pokrenu cijelu Hrvatsku,' poručio je Bandić.