ZASTRAŠUJUĆI FENOMEN

Belgijske klinke pišu ljubavna pisma pedofilu Dutrouxu

20.02.2014 u 14:45

Bionic
Reading

Nekoliko adolescentica uputile su pisma ubojici i pedofilu Marcu Dutrouxu u nadi da će ostvariti kontakt s osobom po kojoj se zove afera koja je istraumatizirala Belgiju 1996., piše u četvrtak list Le Soir

'Dobar dan ja sam 15-godišnja djevojčica. Živim u La Roche-en-Ardenne. Uvijek ste me fascinirali. Vi ste poznata osoba. Kad vidim vaše lijepe fotografije, vjerujem da ste pošteni', piše jedan djevojčica čije je pismo zaplijenila zatvorska uprava.

'Želite li se dopisivati samnom? Ako želiš, poslat ću ti svoju fotografiju', dodala je.

Prema pisanju tog dnevnog lista Marc Dutronx osuđen 2004. za otmicu i silovanje između lipnja 1995. i kolovoza 1996. šest belgijskih djevojčica i djevojaka kao i za smrt njih četiri, prima brojnu poštu.

On dobiva molbe za dopisivanje, bračne ponude, uvrede, plišane igračke i novac, objašnjava Le Soir i naglašava da su pisma adolescentica 'novi fenomen'.

'On je očima nezrelih adolescentica žrtva sustava', objašnjava za list pedopsihijatar Jean-Yves Hayez. 'Njih privlači zabranjeno, opasno i uspoređuju svoja ponašanja s ponašanjem odraslih. Nisu svjesne rizika kojem se izlažu'.

Mlade djevojke koje pokušavaju stupiti u kontakt s najpoznatiji belgijskim zatvorenikom nisu 1996. doživjele traume koje je afera izazvala, ističe dnevni list.

Marc Dutroux koji priprema molbu za ranije oslobađanje za što nema nikakve izglede. I sam je puno pridonosi pričama koje o njemu kruže. U siječnju je uputio pismo ocu jedne od svojih žrtava u kojem je ponovo pokušao ublažiti svoje odgovornosti i prebacio ih na svoju bivšu suprugu i suučesnike.