BARBA LUKA IZNENAĐEN

Bebić: Ne bojim se Sanadera, podržavam Kosor

14.10.2010 u 12:43

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Luka Bebić potvrdio je da je danas dobio zahtjev Ive Sanadera za aktiviranjem saborskog mandata i kazao kako je tim zahtjevom malo iznenađen, ali ne previše

Bebić je novinarima u Hrvatskom saboru, nakon što je u nastupni posjet primio veleposlanicu Nizozemske u Hrvatskoj Stellu Ronner-Grubačić, kazao kako je Sanaderov zahtjev proslijedio Mandatno-imunitetnom povjerenstvu (MIP), kao što je propisano zakonom i Poslovnikom.

Na pitanje znači li to da se Ivo Sanader vraća u saborske klupe, odgovorio je da je Sanader zatražio da se vrati u Sabor, a to je, dodao je, mogao zatražiti od 15. siječnja.

'Odlučio se sada. Ja sam malo iznenađen, ne previše, ali sam ipak iznenađen', rekao je Bebić.

Upitan ima li HDZ razloga za strah zbog Sanaderova povratka, kratko je odgovorio protupitanjem: 'Zašto bi imao?'

Na odgovor novinara kako postoje spekulacije da bi Sanader mogao u Saboru stvoriti svoj klub zastupnika, a u kojem bi bio i on, Bebić je naglasio da je jedan od osnivača HDZ-a i odgovorio da podržava program HDZ-a, predsjednicu stranke i premijerku Jadranku Kosor i koalicijsku vladu.

'Sada i uvijek podržavao sam program HDZ-a. Podržavam koaliciju koja je na osnovi koalicijskog sporazuma ostvarila većinu u ovom sazivu Sabora. Program HDZ-a i koalicijskih partnera ostvaruje se i u ovim okolnostima kojima smo sada. U tom smislu, i zahvaljujući tome što je to tako, ja podržavam predsjednicu stranke Jadranku Kosor i vodstvo stranke u pogledu provođenja programa koalicijskih partnera i posebice programa HDZ-a', rekao je Bebić i dodao kako ne vidi mogućnosti da se u tom smislu dogodi bilo što bi narušilo ili pokolebalo koaliciju.