stanje u sdp-u

Bauk: Trebamo što prije dotaknuti dno, ako smo već na silaznoj putanji

22.07.2020 u 09:16

Bionic
Reading

Među prvima je na konstituirajuću sjednicu Sabora stigao predsjednik SDP-ovog Kluba zastupnika, koji je komentirao i situaciju u SDP-u

'Možda bi za SDP bilo najbolje da dno dosegne na lokalnim izborima iduće godine i da se onda stranka krene graditi ispočetka', poručio je ranije SDP-ov Ivan Račan.

Tu izjavu jutros pri dolasku u Sabor komentirao je i Arsen Bauk, kazavši da bi to bilo dobro. 'Što prije to bolje, ako smo već u silaznoj putanji. Uvijek idete u unutarstranačke izbore da će se trend promijeniti', rekao je Bauk.

Komentiravši stanje u SDP-u, Bauk je spomenuo i 'osobu koja je s posljednjeg mjesta na listi osvojila najviše glasova od svih SDP-ovaca', aludirajući na Peđu Grbina, koji je najavio svoju kandidaturu za predsjednika stranke.

'Članovi se mogu praviti da neće slušati birače, ali bilo bi im bolje da to ne naprave', rekao je Bauk.

Upitan za odluku predsjednika Zorana Milanovića da ne dođe na konstituirajuću sjednicu Sabora, kazao je: 'Da sjedi i bude fikus dok netko drugi govori, to nije baš potrebno. Ako Sabor misli da je njegov dolazak izraz poštovanja, neka do stave u Ustav'.

SDP-ova Sabina Glasovac, prenosi N1, prije ulaska u Sabore rekla je kako vjeruje da su u SDP-u svi još malo nervozni oko gubitka izbora, ali da je snažna socijaldemokracija nužna u Hrvatskoj.

O tome tko bi trebao biti potpredsjednik sabora ne nije željela govoriti.

'Mi u konačnici imamo skoro pola žena i pola muškaraca u Saboru, pa je Siniša Hajdaš Dončić s tim na umu možda spominjao mene kao potpredsjednicu', rekla je, te kazala kako ona to neće biti.

Nedolazak Zorana Milanovića na konstituirajuću sjednicu Sabora ne smatra problematičnim pitanjem.

'Funkciju predsjednika su neki dovodili na neke svinjarije, poput grljenja u svlačionici. Njegov nedolazak nije protuustavan, pokazao je da će više njegovati sadržaj nego formu. Ne osjećam da nas svojim odustvom vrijeđa. Pokazao je da se zna ponašati', rekla je Sabina Glasovac.