ODJEK BURE U SABORU

Bauk optužio HDZ za zakonsko i poslovničko nasilje

22.11.2017 u 21:22

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk na Facebooku se osvrnuo na burnu srijedu u Hrvatskom saboru. 'Današnja događanja na sjednici Sabora posljedica su zakonskog i poslovničkog nasilja HDZ-a za što je odgovoran predsjednik Sabora', napisao je

Bauk je nabrojao 'grijehe' HDZ-a. 'Najprije je, temeljem dopisa skupine zastupnika naložio stručnim službama Sabora da nazovu svjedoke pozvane na sjednicu Istražnog povjerenstva i obavijeste ih da ne dolaze, a zatim je, suprotno odredbama Poslovnika, odbio dati stanku Klubu zastupnika HSS-a samo kako bi omogućio da predsjednik Vlade što prije ode iz Sabora. Stoga smo, u jednom blagom obliku, ispunjavali svoju zastupničku dužnost tako što smo otežavali protuposlovnički rad Sabora.

To smo prekinuli nakon što smo u stanci sjednice, dobili garancije da će u petak biti sazvana sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav na kojoj će se raspravljati o daljem radu Istražnog povjerenstva. Klub zastupnika SDP-a predložio je donošenje zaključka kojim bi se utvrdilo da su nastupili uvjeti da povjerenstvo prestane s istraživanjem činjenica o kojima je otvorena istraga, te da se utvrdi da povjerenstvo može nastaviti s radom u vezi s ostalim činjenicama koje treba utvrditi', napisao je Bauk.

  • +29
Sjednica Sabora Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek