NOVA ISTRAGA

Bandić zbog Željke Markić oštetio proračun za 305 tisuća kuna

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 18.12.2014 12:55
  • Objavljeno 18.12.2014 u 12:44
bandić markić

bandić markić

Izvor: Pixsell / Autor: Daniel Kasap/Tomislav Miletic/PIXSELL

USKOK je otvorio istragu protiv Milana Bandića, pročelnika za obrazovanje i sport Ivice Lovrića i voditeljice gradske tvrtke Tržnice Zdenke Palac zbog sumnje da su nanijeli štetu Zagrebu i tvrtci od 305.000 kuna kroz donacije udruzi U ime obitelji

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) je na svojim stranicama objavio priopćenje ne navodeći imena okrivljenika.

DORH sumnja da je Bandić kao gradonačelnik Grada Zagreba, nakon što je prihvatio zamolbu inicijative U ime obitelji, 19. rujna 2014. donio Zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba vezano uz aktivnosti te udruge u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2014., koje pokroviteljstvo ne obuhvaća financijsku potporu.

Nakon toga Bandić je od Ivice Lovrića, pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, suprotno navedenom Zaključku, zatražio da na račun Grada Zagreba za potrebe udruge organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje spotova, što je Lovrić realizirao sklapanjem poslova s raznim tvrtkama.

Nadalje, smatra DORH, Bandić je od Palac, voditeljice podružnice Tržnice Zagreb, zatražio da toj udruzi ustupi na besplatno korištenje veći broj štandova navedene podružnice, što je ona i učinila. Na opisani način Bandić i Lovrić oštetili su Grad Zagreb za najmanje 200.000 kuna Palac je oštetila Zagrebački holding, podružnicu Tržnice Zagreb za najmanje 105.000 kuna, a udruzi su pribavili nepripadnu imovinsku korist u navedenim iznosima.

USKOK je u odnosu na sve okrivljenike donio rješenje o određivanju mjera opreza zabrane uspostavljanja kontakta sa suokrivljenicima i svjedocima, a u odnosu Palac i mjeru zabrane obavljanja poslovne aktivnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!