BITKA ZA CROTRAM

Bandić: 'Svih 107 tramvaja je ispravno'

26.03.2009 u 16:33

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je medijske napise da je "od 107 novih tramvaja 73 s pogreškom" te je poručio da je tužan i nesretan jer, kako je dodao, bijemo bitku kako ćemo izvesti na treća tržišta tramvaje hrvatskog konzorcija (CROTRAM-a), a onda to sami rušimo

Ustvrdio je kako neki lobiji koji bi u našim tramvajima željeli imati više uvoznih elemenata ili uvoziti tramvaje - što je u Hrvatskoj praksa - "pokušavaju putem raznih medija i glasila dezavuirati najbolji projekt za grad Zagreb".

Poručio je da to neće proći dok je on na čelu grada i dodao da se radilo s Končarom i Gredeljom, to jest hrvatskim konzorcijem CROTRAM-om. Istaknuo je da se krenulo s 40 posto domaćih elemenata u proizvodu, a dostiglo gotovo 69 posto. "Tramvaji uredno voze i ispravni su, i tih 107 tramvaja i sutra 108. tramvaj, sve do 140. tramvaja, a i 60 kraćih koje ćemo naručiti do kraja godine", rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva.

Sve je provjereno i napravljeno kako treba, poručio je i zamolio novinare da pomognu afirmaciji hrvatske pameti i rada. 

Jutarnji list objavio je da je "od 107 novih niskopodnih tramvaja 73 s pogreškom" te da bi zbog njih mogla propasti prodaja 40 hrvatskih tramvaja finskome gradu Helsinkiju.