OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Bandić: Nisam potpisao povećanje cijene vode

09.01.2013 u 19:40

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je putem Facebooka izvijestio da nije potpisao povećanje cijene vode niti je o tome primio dopis od Zagrebačkog holdinga. Iako se javno 'oprao', poskupljenje vode ipak nije u njegovoj izravnoj nadležnosti

'Ako takav zahtjev dođe, gradonačelnik će iskoristiti sva sredstva koja su mu dostupna da zaštiti građane Zagreba od takvog nameta Zagrebačkog holdinga. Društvo koje je nesposobno treba otići.... Minus koji su napravili u dvije i pol godine je narastao na 1,3 milijardu kuna. Strašno i sramotno. Nakon izbora u svibnju to treba hitno sanirati', stoji na Facebook stranici gradonačelnika Bandića.

Također, Bandić ponavlja da ne može utjecati na odluku Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) i Vlade RH da povećaju cijene toplinske energije građanima Hrvatske, ali je dao nalog najbližim suradnicima da hitno pronađu način kako da se pomogne najosjetljivijim skupinama Zagrepčana koje će to povećanje najviše pogoditi.

Gradonačelnik se na svojem Facebook profilu oglasio, kako kaže, 'zbog upita javnosti i u svrhu davanja istinitih i točnih informacija građanima Zagreba'.

Iako se gradonačelnik Bandić tako 'oprao' od poskupljenja vode, to poskupljenje nije u njegovoj izravnoj nadležnosti, ukazuje Večernji list.

Voda poskupljuje, kao što su to mediji već pisali, zbog odluke Vlade da se povećaju stavke za korištenje i zaštitu voda u osnovnoj cijeni kubika pitke vode.