SANADER ČESTITA BOŽIĆ

Bandić kupuje 'komad ledine' u Vukovaru

23.12.2008 u 18:23

Bionic
Reading

U sklopu dobrotvorne akcije "Božić u Vukovaru" u športskoj dvorani u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju danas je malim Vukovarcima u dobi do 12 godina podijeljeno oko 4000 božićnih paketića, nabavu kojih je financirao grad Zagreb

VUKOVAR/ZAGREB - Dobrotvornu je akciju organizirala Socijaldemokratska partija (SDP) u suradnji s Hrvatskim društvom logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL).

U ime glavnog donatora grada Zagreba na priredbi je bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojega je u svom uredu prije početka priredbe primila vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan

Zahvalivši na pomoći grada Zagreba Vukovaru, podsjetila je kako je u obrani Vukovara 1991. poginulo ili umrlo od posljedica ranjavanja 80 branitelja iz Zagreba, a 14 ih je još na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata. "Zagreb je uz Vukovar bio i tijekom progonstva jer je više od 5000 Vukovaraca našlo u Zagrebu svoj privremen prognanički dom", kazala je Buljan.

Zahvalivši na prijamu, Bandić je najavio kako će iduće godine u Vukovaru kupiti "komad ledine" na kojoj će, kako je rekao, izgraditi kuću za odmor te tako dijelom postati i Vukovarac.

"Ono što je Zagreb dao i daje minimum je obveza prema Vukovaru", poručio je Bandić.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader uputio je, u povodu Božića, čestitku hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu.

"Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, svim hrvatskim građanima, u prigodi Božića i božićnih blagdana, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, upućujem srdačne čestitke.

Božićno je vrijeme vrijeme radosti, mira, nade i obiteljskog okupljanja.

Želim vam da ohrabreni novom snagom kršćanskog blagdana koji u nama budi osjećaje ljubavi i povjerenja, u krugu svojih obitelji pronađete vjeru za izazove koji su pred nama", kaže se u božićnoj čestitki premijera Sanadera.