NOVA SNAGA S PANTOVČAKA

Balenović postala povjerenica za zviždače u Uredu predsjednice

24.03.2015 u 12:35

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović imenovala je Vesnu Balenović, predsjednicu udruge Zviždač, svojom povjerenicom za zviždače, doznaje tportal. Tu informaciju potvrdila je i sama Balenović, najavljujući da će odlučno, još snažnije i energičnije nego dosad, s predsjednicom raditi na zaštiti ljudskih i radnih prava zviždača u Hrvatskoj

Vesna Balenović navela je za tportal da je posljednjih dana s predsjednicom Grabar Kitarović imala nekoliko radnih sastanaka.

'Zahvaljujem se predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na imenovanju povjerenika za zviždače. Ovim imenovanjem putem povjerenika zviždači će imati zaštitu s najviše instance te će biti konačno u mogućnosti izboriti se za svoj pravedan status u društvu', kazala je Vesna Balenović, dodajući da je tom odlukom predsjednica ispunila još jedno od svojih predizbornih obećanja - da će posvetiti posebnu pozornost zviždačima i njihovoj zaštititi.

'Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović učinila je ono što bivši predsjednik Josipović nije ni znao niti htio. Naime, bivši predsjednik Ivo Josipović zviždače je koristio samo kao kulisu za potrebe vlastite političke promocije. Pred nama stoji veliki posao, jer zviždači su u našem društvu prva linija fronte koja se bori protiv kriminala i korupcije. Ne smijemo dozvoliti da nezaštićeni zviždači, kao do sada, postaju žrtve te neravnopravne borbe. Radit ćemo zajedno i odlučno s još većom snagom i energijom na zaštiti zviždača, njihovih ljudskih i radnih prava, jer oni kao zaštitnici javnog interesa to itekako zaslužuju', poručila je Vesna Balenović.

Potvrdila je da će svoj novi posao obavljati u Uredu predsjednice na Pantovčaku, gdje će primati zviždače, a na pitanje je li riječ o plaćenom ili volonterskom angažmanu, rekla je da će se to 'rješavati u hodu'. Podsjetimo, u nedavnom razgovoru za tportal Vesna Balenović izjavila je da već 14 godina ne prima plaću, da je prodala svu imovinu i s obitelji živi u podstanarskom stanu, gdje je i sjedište udruge Zviždač.

Stigla i potvrda s Pantovčaka

Glasnogovornik Ureda predsjednice, Luka Đurić, priopćio je u utorak da je predsjednica Grabar Kitarović donijela je Odluku o imenovanju Vesne Balenović povjerenicom Predsjednice RH za zviždače. Učinila je to temeljem odredbe članka 106. Ustava i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske.