'nije dobro'

Bačić o propucavanju automobila Turudića: Atmosfera kaosa mogla bi se odraziti na sezonu

22.03.2024 u 15:28

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić oštro je u petak osudio propucavanje automobila novoimenovanom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću upozorivši da se stvara atmosfera kaosa koja bi se mogla odraziti na turističku sezonu

"To je za svaku osudu. Nije dobro da se stvara ovakvo ozračje u hrvatskom društvu, puno puta sam rekao da je mala granica između političkog kaosa, verbalne destrukcije i strašne difamacije i uvreda kojima danas svjedočimo, a žrtve su im članovi HDZ-a", rekao je Bačić upitan za komentar neslužbene vijesti da je Turudiću propucan automobil.

Rekao je i da HDZ nastoji umiriti situaciju jer je Hrvatska sređena država i nije dobro stvaranje dojma o ustavnom udaru.

Istaknuo je donedavna stajališta i ocjene brojnih međunarodnih agencija, koje su Hrvatsku proglašavale najsigurnijom državom u Europi, što je bilo sjajno odredište za turizma. "Te iste agencije danas nas gledaju na drugačiji način, kao državu koja nije tako sigurna i stabilna", rekao je Bačić.

Ocijenio je da od cijele te situacije Putin i Rusi trljaju ruke jer se jedna etablirana, snažna europska država dovodi do nestabilnosti. "Turisti su vrlo plahi i u ovom nam trenutku to može ugroziti turističku sezonu", upozorio je, uvjeren da će vijest o propucavanju Turudićeva vozila odjeknuti diljem Europe.

Milanović najviše pridonosi političkom kaosu

Istodobno je uputio poziv pojedinim političkim akterima da prestanu s destruktivnim obračunavanjem sa suparnicima jer će napraviti prije svega štetu Hrvatskoj. "Valjda ni njima nije cilj da ovu zemlju spale kako bi kasnije upravljali zgarištem", primijetio je Bačić.

A stvaranju političkog kaosa, po njegovoj je ocjeni najviše pridonio predsjednik Republike Zoran Milanović u izbornoj utakmici u kojoj ne smije biti jer ga je na to upozorio Ustavni sud i DIP.

Ponovno ga je pozvao da podnese ostavku i izjednači se sa svim drugim kandidatima ako hoće na parlamentarne izbore. "Pozivam ga da dođe u moju 10. izbornu jedinicu i da tu ukrstimo koplja. Mi ćemo izaći s našim postignućima i referencama i našom vizijom Hrvatske, on sa svojom, pa neka birači odluče", rekao je Bačić.

Ovako, pojasnio je, nisu svi u istom položaju jer Milanović zloupotrebljava poziciju predsjednika države i ulazi u utakmicu koja nije njegova. Bačić je dao izjavu novinarima tijekom obilaska lokacija obnove u Zagrebu, a u povodu četvrte godišnjice zagrebačkog potresa.