DETONACIJA U NOVOM ZAGREBU

Automobil raznesen bombom u Dugavama u vlasništvu je policajca elitnoga odjela MUP-a

08.08.2019 u 13:47

Bionic
Reading

Oko 3.15 u noći s nedjelje na ponedjeljak, došlo je do eksplozije automobila marke BMW koji je bio parkiran na mjestu za invalide u zagrebačkom naselju Dugave, a Jutarnji list sada doznaje nešto više detalja ovog slučaja

Kako doznaje Jutarnji.hr, Mercedes pod kojim je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u zagrebačkim Dugavama eksplodirao improvizirani pakleni stroj, koristio je djelatnik elitnoga Ureda za posebne poslove sigurnosti MUP-a (UPPS).

  • +11
Eksplozija u Dugavama Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Njegove kolege iz kriminalističke policije na zaključak kako je upravo policajac bio meta napada. Inače, nije poznato je li 30-godišnjak bio zaposlen na čuvanju jednoga objekta, ili pak u pratnji VIP osoba odnosno kao njihov vozač, što su sve zadaće iz nadležnosti pripadnika UPPS-a.

Ono što je također zanimljivo je da podmetnuta naprava pokazuje da je nepoznati počinitelj osoba vična eksplozivima. Naime, radilo se o improviziranom paklenom stroju napravljenom od oko pola kilograma vojnog eksploziva TNT-a, najvjerojatnije aktiviranog ili sporogorećim štapinom ili pak daljinskim upravljačem.