NASTAVLJENA POTRAGA

Antoniju traže letjelice, policija, vatrogasci, GSS i ronioci

29.06.2011 u 09:20

Bionic
Reading

Potraga za nestalom Drnišankom Antoniom Bilić (17) nastavljena je jutros oko 8 sati, a prema informacijama iz Policijske uprave šibensko-kninske danas će se pretraživati jezero iznad Roškog slapa, te Visovačko jezero na rijeci Krki.

Osim toga, bespilotne letjelice koje je jučer ustupila Hrvatska vojska zajedno sa svojih 12 djelatnika snimat će područje oko Brljanskog jezera sve do ušća rijeke Krke, navodi policija.

I u današnjoj potrazi sudjelovat će veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, Hrvatske gorske službe spašavanja, te ronilaca Specijalne policije.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. lipnja kada se ukrcala u kamion na mostu preko Čikole, i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona Dragan Paravinja (42) uhićen je u nedjelju, 26. lipnja, kod sela Donji Srđevići na području Republike Srpske, gdje se skrivao od 23. lipnja. Tijekom ispitivanja koje je provela policija Republike Srpske, Paravinja je rekao kako je Antoniju Bilić zadavio i bacio u rijeku Krku. Temeljem tog priznanja pokrenuta je široka potraga od Oklaja prema Kistanjama, uključujući i rijeku Krku. Paravinja se trenutačno nalazi u zatvoru u Istočnom Sarajevu.