ODMAH PRIZNALA, NIJE NI OSJETILA

Antičević izazvala lakšu nesreću i otišla, našla ju policija

04.02.2017 u 15:00

Bionic
Reading

Ustavna sutkinja Ingrid Antičević Marinović skrivila je lakšu prometnu nesreću u centru Zagreba krajem studenoga prošle godine i otišla s mjesta nesreće, a policiji je izjavu dala tek sutradan. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a na automobilima koji su sudjelovali u sudaru nastala je manja materijalna šteta. Sa svime je odmah bio upoznat i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović

Antičević je, prema policijskom zapisniku, kako je objavio Jutarnji list, vozila svojim Renaultom Meganom Gundulićevom ulicom prema Ilici i kod križanja s Varšavskom nepropisno obišla Volkswagen Passat koji je vozio Saša Sedmak, profesionalni vozač iz Samobora te je došlo do sudara, u kojem je šteta procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Policiju, koja je izuzela snimke nadzorne kamere, pozvao je Sedmak, kako je kazao, samo jer je njegov Passat službeni automobil, a osiguranje traži policijski zapisnik o nesreći. Policija ga je alkotestirala i nije utvrdila prisutnost alkohola dok Antičević tu proceduru nije prošla jer je nakon sudara produžila kao da se ništa nije dogodilo.

'U Gundulićevoj sam napravila prekršaj. Nepropisno sam obilazila, ali nisam bježala s mjesta nesreće. Nisam primijetila da je došlo do kontakta između automobila', kazala je Antičević Jutranjem listu dodavši uz napomenu da se ne opravdava, kako je bila jako velika gužva i u želji da izbjegne novo crveno na semaforu, odlučila je s lijeve strane obići automobil.

Njenu je priči potvrdio i Sedmak, a predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović kazao je da zna za prometnu nesreću još od 11. mjeseca otkad mu je Antičević sve rekla.