SKANDAL U KAŠTELIMA

Anti Sanaderu smeta 'neki Hans'

30.10.2012 u 20:42

Bionic
Reading

Mada su lokalni izbori još uvijek relativno daleko, raste nervoza i sve su češće oštre i neprimjerene izjave, pa smo tako nešto mogli čuti na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela od strane župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanadera

Izjava koja se danas mogla pročitati i u medijima može se slobodno okarakterizirati kao govor mržnje i to nije Anti Sanaderu prvi put. Nakon što je nedavno ministra Željka Jovanovića nazvao 'milicajac Jovanović', u prošli četvrtak je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnika Kaštela Joška Berketa nazvao 'nekim Hansom'.

Izjava koja direktno stigmatizira potencijalne investitore iz inozemstva je izrečena u kontekstu rasprave o Marini Kaštela koja je vlasništvo aktualnog gradonačelnika Joška Berketa. 'Ne znam hoće li sutra doći neki Hans i potjerati s toga prostora našu djecu', rekao je Sanader vjerojatno aludirajući na činjenicu da je Berket dio kapitala zaradio dok je živio u Austriji.

Za komentar te sporne izjave koja ne pridonosi inozemnim ulaganjima pitali smo prozvanog Joška Berketa. On nam je odgovorio da mu je teško komentirati izjavu koja je ispod razine političkog dijaloga. 'Osim što takvom izjavom nanosi direktnu štetu interesima Republike Hrvatske, ona i ne priliči javnoj funkciji župana koju gospodin Sanader obnaša', rekao nam je Berket.

Sukob župana Sanadera i gradonačelnik Berketa nije od jučer i ponovo je eskalirao na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela. Sanader je optužio Berketa za sukob interesa jer je on i vlasnik Marine Kaštela koja je i ove godine zabilježila najveći broj gostiju na hrvatskoj obali, preko 200 tisuća. U marini djeluje i jedriličarski klub koji financira Joško Berket. Zbog tog kluba i pomorskog dobra na lokaciji marine se i spore gradonačelnik i župan.

'Ja mislim da će građani svoje mišljenje o tome pokazati iduće godine na lokalni izborima. Oni će na taj način dati svoj sud tko je u sukobu interesa, župan koji opstruira određivanje granice pomorskog dobra, a samim tim i djelovanje jedriličarskog kluba ili ja koji financiram djelovanje kluba i uredno svake godine plaćam koncesiju. Zanima me bi župan Šibensko-kninske županije opstruirao jedriličarski klub u marini Mandalina turskih vlasnika, Grupe Dogus',

zapitao se Joško Berket.