KOTROMANOVIĆ OTKRIO

'Ante Gotovina teško je doživio napade iz Srbije'

08.04.2015 u 08:39

Bionic
Reading

Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović rekao je da je umirovljeni general Ante Gotovina teško doživio napade pojedinih ministara iz vlade Srbije. 'To znam. A kako gledam, Hrvatska je ponudila ruku suradnje Srbiji i mi smo tu korektni. Citirat ću Antu Gotovinu: rat je prošlost, okrenimo se budućnosti. Mi smo se okrenuli budućnosti i ja znam da taj čovjek nije anđeo, ali on je veliki zapovjednik i to moram jasno reći', rekao je Kotromanović u Dnevniku Nove TV

'Mi nećemo dozvoliti da se vrijeđa Hrvatska, bez obzira tko je to i što je to, to nije korektno zato što smo mi članica NATO-a i Europske unije i ponavljam nećemo dozvoliti da se vrijeđa Hrvatska', rekao je Kotromanović, ističući da to nije korektno zato što smo mi članica NATO-a i Europske unije.

Komentirao je i dogovor predsjednice Kolinde Grabar Kitatović i premijera Zorana Milanovića oko proslave obljetnice Oluje.

'Razgovarali smo neformalno o proslavi Oluje. Ja sam razgovarao više puta o tome i s predsjednicom i s predsjednikom Vlade. Oni to podržavaju. Ideja je kratko da u Kninu sve ostaje kako je, dizanje zastave, polaganje vijenaca, sve što smo imali i do sada. I to je lijepo, to je dio tradicije i dio stvari koje ne možemo, nećemo i ne smijemo izbjeći zato što je Knin nama važan i politički i vojno zato što je to bio jedan od naših ciljeva u Oluji. General Ante Gotovina definitivno mora doći na proslavu Oluje i doći će sigurno', rekao je Kotromanović.

'Mimohod bi bio isti dan popodne u Zagrebu. Zašto? Zato što su prijašnji mimohodi bili u Zagrebu. I predsjednik Tuđman je stalno to organizirao u Zagrebu. To je najlakše nama i logistički, politički to sve skupa napraviti ovdje. Ja želim vidjeti tip mimohoda francuski, to sam vidio u Parizu, gdje bi bile počasne, povijesne postrojbe, alkari, branitelji, ešaloni, svi elementi nacionalne sigurnosti se tu moraju pokazati, MUP, onda naravno vojska. I još jedna stvar, naši saveznici da dođu na to', zaključio je hrvatski ministar obrane.