TITULE NISU VAŽNE

Anonimni knjigovođa u čudu: Otkud ja kod Stankovića?

05.11.2012 u 20:13

Bionic
Reading

Iako je u 'Nedjeljom u 2' predstavljen kao ekonomski analitičar iza kojeg su čak četiri doktorske disertacije, Darko Mihajlović sad tvrdi kako od formalnog obrazovanja ima samo osnovnu školu i brzi tečaj knjigovodstva, piše Novi list

'Nikad nisam nikome rekao da imam doktorske disertacije ili bilo što drugo. Iskreno, osobno sam se i više nego vi čudio kad su me pozvali u Nedjeljom u 2. Ne znam što se to dogodilo. Suradnici gospodina Stankovića rekli su mi da ćemo razgovarati o ekonomiji i EU-u i pristao sam doći kako bih o tome govorio iz svoje knjigovodstvene perspektive', ispričao je za Novi list Mihajlović koji je u popularnoj HTV-ovoj emisiji gostovao ovu nedjelju.

Potpis videa ...

Tom prilikom izrekao je nekoliko oštrih tvrdnji. Primjerice, da je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić 'izuzetan logističar i organizator za male projekte', ali i da su njegove najave otpuštanja radnika 'klasičan neoliberalni trik koji u sebi ima vrlo snažne elemente fašizma'.

Vladi je, pak, savjetovao da se u slučaju odluke o davanju hrvatskih autocesta u koncesiju odmah odu prijaviti u DORH zbog štete koji bi na taj način nanijeli državi.

'Možda su od nekog u usko stručnim, knigovodstvenim krugovima saznali o meni. Ne znam. Možda se tada ljudima svidjelo to što ja govorim po savjesti i postavljam jednostavna pitanja sa svojim skromnim znanjem knjigovođe. Nemojte gledati titule, zatvorite oči i samo me slušajte i prema tome prosuđujte o meni. Spreman sam se kao knjigovođa u svakom trenutku argumentima sučeliti sa svim tim akademicima i političarima. Časopisu Nexus, koji se bavi više znanstvenom fantastikom i u kojem surađuju čudaci poput mene, dao sam 2005. intervju baš o temama svjetske ekonomije i EU-u. Četiri godine kasnije opet su me molili za intervju zato što se obistinilo ono što sam 2005. predvidio', rekao je Mihajlović koji sada prognozira da ga idućih godina sigurno više neće pozivati na HTV zbog stavova koje je zastupao u 'Nedjeljom u 2'.

Stanković je kako to da je odlučio ugostiti upravo Mihajlovića. Nije o njemu puno znao prije nego su u emisiji sjeli jedan nasuprot drugog.

'Uočio sam Mihajlovića u Hrvatska uživo i na nekom okruglom stolu što ga je vodila Mirjana Rakić i bio mi je zanimljiv kao potencijalan sugovornik. Ne provjeravamo svoje goste, tako da uistinu ne znam ima li Mihajlović te doktorate ili ne. Nakon emisije pričao je da je radio za Plivu i Privrednu banku, nešto oko Medikola. Ali, ključno je, mislim, da treba promovirati nove ljude, a ne da se stalno vrte jedni te isti. Zato nisam htio zvati Santinija ili Vedriša, nego, eto, Mihajlovića i uvjeren sam da ono što je govorio ne treba samo tako odbaciti', rekao je Stanković za Novi list.