POBJEGLA S NOGOMETAŠIMA

Angažirala batinaše da pretuku imotsku obitelj

06.03.2009 u 13:03

Bionic
Reading

Muškarac je s rodbinom došao u posjet djetetu u Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici, a pred bolničkom zgradom usred bijela dana palicom ih je prebilo desetak mladića

ZAGREB - Desetak mladića naoružanih noževima i teleskopskim palicama pretukli su obitelj Granić iz Imotskog pred bolnicom u zagrebačkoj Klaićevoj ulici. Mladići u dobi od 20 do 25 godina napali su obitelj zbog nesuglasica oko skrbi nad maloljetnim djetetom.

Batinaše je navodno unajmila Kristina (18), majka djeteta. Jakov Granić, njegov sin Nikola i nećak Petar došli su u bolnicu posjetiti Petrova sina. Centar za socijalnu skrb odlučio je da dijete pola mjeseca bude kod majke, a pola kod oca.

'Kristina je 27. veljače uzela dijete i pobjegla s nogometašima u Zagreb. Dijete je završilo u bolnici i mi smo došli u posjet. Ona je vjerojatno mislila da će Petar doći sam tako da ga njezini dečki mogu dočekati i ubiti. Međutim, kao da sam znao da bi moglo biti problema pa sam i ja sa sinom došao', ispričao je potreseni Jakov Granić.

Dok je živjela s Petrom u Imotskom, Kristina, koja je navodno imala problema s drogom, spetljala se s nogometašima koji su bili na posudbi u jednom imotskom klubu i pobjegla s njima u Zagreb. Batinaši su trojicu muškaraca izudarali šakama i palicama, a razbježali su se nakon što je Jakov počeo vikati 'evo policije', piše Jutarnji list.

Jakov kaže da mu je sinu od udaraca pukla arkada, a on i Petar dobili udarce šakom u glavu. 'Ispred bolnice je bilo dosta prolaznika, ali nitko nam nije htio pomoći, a policiju i Hitnu čekali smo 45 minuta', potužio se Jakov.

Dvojica napadača s kojima je Kristina pobjegla uhićeni su, a dolijala je i mlada majka.