MAXtv PRVA LIGA - 20. KOLO

Anas-show za pobjedu Hajduka, Glavica za bodove Belupa

02.03.2012 u 19:15

Bionic
Reading

Nakon prošlotjednog kiksa protiv Istre, igrači Hajduka iskupili su se dopadljivom igrom i gostujućom 4:2 pobjedom protiv Zagreba, u kojoj se posebno istaknuo Anas Sharbini. U druogoj utakmici igranoj u petak, Slaven Belupo je kao gost slavio u Zaprešiću kod Intera sa 1:0

Nogometaši Hajduka iskupili su se svojim navijačima, ali i treneru Balakovu, za prošlotjedni remi s Istrom. U petak su u Kranjčevićevoj odirali lijepu utakmicu, postigli četiri gola i sasvim sigurno, nakon ružnih vijesti o stečaju, barem malo uljepšali dane na Poljudu. A najveće zasluge za uspjeh nad Zagrebom, kojeg je trener Balakov svojom izjavom da je domaćin favorit - uspavao, idu Anasu Sharbiniju

Osim što je zabio dva gola (u 19. i 43. minuti), a oba su bila za vodstva, Anas je pogodio i vratnicu, imao dvije vrhunske asistencije te je pokazao veliku ambiciju u igri.

Domaćini su se nadali da će, nakon što su Hajduk izbacili u Kupu, Splićanima uzvratiti i za jesenski debakl na Poljud (Hajduk je slavio sa 4.0), no kada je trener Ciprić već na poluvremenu mijenjao golmana Vidakovića (istina, zbog ozljede) jasno je da se Zagreb nije mogao nadati pobjedi. Uputili su 'bijeli' tek tri udarca, dva Besart Abdurahimi i jedan Damir Šovšić. Prvi Besartov je čak bio i precizan te je u 40. minuti poravnao na 1:1, ali drugi u 61. otišao je kraj gola. Abdurahimi je u prvoj minuti sudačke nadoknade upisao i asitenciju za strijelca Šovšića, koji je smanjio na 2:4. A s tom mizerijom nije se moglo pobijedili ovakav Hajduk.

Šlag na tortu Hajdukove pobjede svakako je i gol Drage Gabrića, nakon lijepe akcije. Ujedno i prvi Gabrićev od povratka na travnjake, nakon svih problema koje je imao prošle godine, kada je jedva preživio prometnu nesreću i kada je pitanje bilo hoće li se uopće moći baviti nogometom. Iskrene čestitke Drago. 

No, da ne bude sve idilično, 'pobrinuli' su se klupski sponzori. Naime, Hajduk je igrao bez reklame na dresu jer je jednom od 'ulagača' istekao ugovor pa se njegovo ime više nije moglo vidjeti na dresu Hajduka.

U drugoj utakmici 20. kola, igranoj u petak, Slaven Belupo je kao gost slavio u Zaprešiću sa 1:0, a stijelac gola vrijednog tri boda u 60. minuti bio je Dejan Glavica

Ovo je bio treći poraz u nizu Intera od Slavena, a zanimljivo je da momčad Ilije Lončarevića već šestu utakmicu za redom ne zna za pobjedu. Od momčadi koja je ne tako davno držala vrh tablice, Zaprešićani su došli u vrlo opasnu zonu ispadanja, a u sljedećem kolu čeka ih teško gostovanje u Zadru.

Imali su domaći dvije dobre prilike, ali je udarac Oršića sjajno obranio Rodić, dok je šut Jazvića zaustavila stativa. Gosti su do pobjede došli nakon sjajne akcije u tri poteza (Borovac - Mujanović - Glavica).

Ostale utakmice 20. kola

subota, 3. ožujka
Cibalia – Karlovac (15 sati, stadion Cibalije)
Split – Lučko (15 sati, Park mladeži)
Istra 1961 – Varaždin (15 sati, stadion Aldo Drosina)
Zadar – Šibenik (15 sati, stadion Stanovi)
Dinamo – Osijek (17.30 sati, MAXtv - Arena, stadion Maksimir)

nedjelja, 4. ožujka
Rijeka - Lokomotiva (16 sati, MAXtv - Arena, stadion Kantrida)