problemi oko nabave

Amerikanci potvrdili blokadu prodaje izraelskih aviona Hrvatskoj: Radimo na rješenju problema

07.12.2018 u 10:34

Bionic
Reading

Prodaja izraelskih aviona Hrvatskoj je u blokadi, neizravno je potvrdilo pisanje medija američko veleposlanstvo u Zagrebu

Naime, američko veleposlanstvo je za N1 televiziju potvrdilo kako 'trenutno aktivno rade s Izraelom i Hrvatskom na tome da se dođe do prihvatljivog rješenja koje bi ispunjavalo hrvatske potrebe u željenom vremenskom roku'.

Izjavom američkog veleposlanstva na twitteru se pohvalio urednik i voditelj na N1 televiziji Tihomir Ladišić.

"Tijekom pregovora, bili smo dosljedni i jasni vezano za tehničke uvjete pod kojima bi pristali na sklapanje ugovora", naglašava američka strana.

Podsjetimo, da administracija Donalda Trumpa blokira prodaju 12 izraelskih borbenih aviona F-16 Hrvatskoj izjavili su izraelski dužnosniti za portal Axios, što su u četvrtak navečer prenijeli gotovo svi hrvatski mediji.

Prema pisanju Axiosa, američki dužnosnici tvrde kako je Izrael bio neiskren i pokušao zaraditi na račun SAD-a. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je navodno o ovoj temi s državnim tajnikom Mikeom Pompeom razgovarao u Bruxellesu u ponedjeljak, i ovaj mu je rekao da se ne protivi prodaji, ali da je blokira američki ministar obrane James Mattis.

  • +6
Izraelski avioni F-16 Barak sletjeli na Pleso Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban