optužen za licemjerje

Američki gradonačelnik dok je pozivao građane da zbog korone ostanu doma odletio privatnim avionom na odmor u Meksiko

03.12.2020 u 10:46

Bionic
Reading

Američki gradonačelnik koji je privatnim zrakoplovom otišao na odmor dok je pozivao građane da ostanu kod kuće najnoviji je političar koji je optužen za licemjerje u vrijeme covida-19, javlja BBC.

Steve Adler, gradonačelnik Austina, s obitelji je otišao u Meksiko dok je ljudima govorio da ostanu kod kuće zbog velikog porasta novozaraženih.

Snimio je video u odmaralištu u kojemu poručuje stanovnicima da se vrate kući riječima: "Ovo nije vrijeme za opuštanje". Međutim Adler, demokrat, opovrgava da krši vlastita pravila.

On je rekao za dnevni list Austin American-Statesman, koji je otkrio da je otišao na put, rekao: "Za to razdoblje nije bilo preporuka da se ne putuje".

Zatim je dalje objasnio: "Netko bi me mogao vidjeti i reći, 'Putovao je'. Ali ne bi mogli reći da sam putovao u vrijeme kad sam drugima rekao da ne putuju", kazao je.

List je također naveo da je Adler prošli mjesec za svoju kćer priredio proslavu vjenčanja na otvorenom sa 20 gostiju u jednom luksuznom hotelu u gradu.

Gradonačelnik je novinama priznao da se maske podijeljene gostima "vjerojatno nisu" nosile cijelo vrijeme.

Sljedeći dan gradonačelnik i sedam osoba koje su prisustvovale vjenčanju privatnim su zrakoplovom odletjeli u odmaralište na obali gdje su proveli tjedan dana. 

Jedne noći za vrijeme tog puta Adler se obratio stanovnicima Austina u videosnimci putem Facebooka, no nije dao naslutiti da se nalazi izvan grada, navodi političar iz Austina.

"Moramo ostati u svojim kućama, ako možemo", rekao je tom prigodom Adler. "Ovo nije vrijeme za opuštanje. Moramo biti pažljivi. Možda ćemo uvesti zatvaranja ne budemo li pažljivi", izjavio je austinski gradonačelnik.