bez novih slučajeva zaraze

Preduskršnji apel župana Alojza Tomaševića: Čuvajte zdravlje svojih bližnjih

06.04.2020 u 13:21

Bionic
Reading

Požeško-slavonska županija već četvrti dan ne bilježi nove slučajeve zaraze koronavirusom, a do sada je ukupno troje oboljelih, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite dodavši i kako je tijekom vikenda u njihovu županiju iz inozemstva došla 71 osoba.

Od troje zaraženih jedna je osoba hospitalizirana, a dvije su u kućnoj izolaciji dok su u samoizolaciji ukupno 252 osobe, rečeno je na konferenciji za novinare.

Grgić: U kontroliranim vozilima puške, pištolji, droga, alkoholizirani vozači

Načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić izvijestio je kako su tijekom kontrola zabrane napuštanja mjesta prebivališta u kontroliranim vozilima pronađene puške, pištolji, droga, a pojedini vozači bili su u alkoholiziranom stanju.

Protiv prekršitelja policija poduzima odgovarajuće mjere, istaknuo je.

Napomenuo je i kako su svi građani povratnici iz inozemstva u evidenciji policije za provođenje mjera samoizolacije. "Tijekom vikenda u Požeško-slavonsku županiju iz drugih država je došla 71 osoba. Svaka osoba mora biti 14 dana u samoizolaciji. Pojačat ćemo broj službenika, čija će osnovna zadaća biti kontrola osoba koje su došle za vikend i koje će doći narednih dana", rekao je Grgić.

  • +10
Cvjetnica Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uputio je apel građanima da za predstojeće blagdane, da ako imaju prebivalište u toj županiji, a rade izvan nje, ako je moguće svoj dolazak odgode. "Najbolje provedeni blagdani će biti ako sačuvaju zdravlje svojih bližnjih. Znamo da je teško ne doći kada se ukaže prilika ali samo jedan dolazak je dovoljan da zaražena osoba dođe na naše područje i time pridonese većem širenju virusa", poručio je Tomašević.