EPILOG UBOJSTVA U PIZZERIJI

Alen Keserović pogođen u srce

09.11.2010 u 15:12

Bionic
Reading

Nekoliko metaka koje je 29-godišnji Dražen Vukšić ispalio prema braći Keserović u petak 5. studenog u pizzeriji Omega u Jušićima zaobišlo ih je, no po dva zaustavila su se u njima

Dok se 26-godišnji Suad Keserović s teškim ozljedama u riječkoj bolnici još bori za život, njegov stariji brat Alen (30) pogođen je u srce, pluća i lijevo rame te je odmah preminuo usred pizzerije pred osobljem i nekolicinom gostiju.

Dražen Vukšić je nakon pucnjave pobjegao, no policija ga je vrlo brzo pronašla u neposrednoj blizini i odvezla u policijsku postaju na kriminalističko ispitivanje.

Sljedećega dana Vukšić je priveden pred riječki Županijski sud te mu je sutkinja odredila mjeru zadržavanja zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti djela, a sutkinji je stigao i istražni zahtjev Županijskog državnog odvjetništva protiv Vukšića zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva te kaznenog djela ubojstva u pokušaju.


Sutkinja je od Općinskog državnog odvjetništva u Opatiji zaprimila i prijedlog za provođenje istražnih radnji protiv 52-godišnjeg Huse Keserovića, oca stradale braće, zbog kaznenog djela prijetnje. On je, naime, saznavši što se dogodilo njegovim sinovima, uputio prijetnje usmrćenjem obitelji Dražena Vukšića, i to za vrijeme policijskog očevida na mjestu krvavog okršaja te u Policijskoj postaji Opatija. Priveden je u subotu, netom prije Vukšića, i zadržan je u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.

Neslužbeno, motiv napada braće Keserović na Vukšića ispred Omege je novac koji im je navodno dugovao. No policija je utvrdila da je do verbalnog i fizičkog sukoba među njima došlo i prije mjesec dana unutar objekta u kojem je Matuljac Vukšić radio kao redar, pa je moguće da je to bio nastavak započetog obračuna.

Nakon što su Keserovići dobro istukli Vukšića, slomivši mu nos i vilicu, braća su otišla u lokal na piće. Naguravanje i tuča nastavili su se kada je Vukšić došao za njima te je počeo pucati. Po istražnom zahtjevu ŽDO-a, Vukšić je pucao u nakani da ubije braću, no njegov odvjetnik tvrdi da je pucao u obrani.

Keserovićima, inače, to nije prvi put da se pojavljuju na stranicama crne kronike. Preminuli Alen Keserović se u 19. godini života sudario s bivšim načelnikom PU primorsko-goranske Mirkom Ružićem i zadobio teške ozljede. Suad je još kao maloljetnik osuđen zbog silovanja, pa zbog premlaćivanja i podvođenja djevojaka, a njihovom je ocu Husi, nekad kockaru, ugostitelju i osuđeniku zbog poticanja na razbojništvo teško 60.000 maraka, nedavno počelo suđenje za ubojstvo Mirka Bibića na mah zbog nesuglasica u prometu prije dvije godine. Vozeći se jedan za drugim, 44-godišnji Bibić mu je presjekao put, izašao iz vozila i došao do njegovog automobila, a Keserović ga je usmrtio zabivši mu kroz prozor nož u vrat.