VIRTUALNE PRIJETNJE

Albanski Anonymousi zaprijetili Francuskoj zbog Haradinaja

09.01.2017 u 16:00

Bionic
Reading

Skupina Anonymous iz Albanije zaprijetila je Francuskoj kako će platiti cijenu i biti krivac za početak rata na Balkanu ako ne oslobodi bivšeg kosovskog premijera i zapovjednika oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja

U videoporuci putem Youtubea članovi albanskog Anonymousa kazali su kako su vrlo razočarani odlukom francuskih vlasti o uhićenju Haradinaja, ocjenjujući taj čin provokacijom, prenose albanski mediji.


'Izravno francuskoj vladi. Mi smo Anonymous - Albanija. Vrlo smo razočarani vašim stavom o uhićenju Ramuša Haradinaja, jednog od naših heroja', navodi se na početku poruke.

Kako navode albanski mediji, za ovu skupinu Haradinaj je najznačajniji za oslobođenje Kosova 1998., dodajući da je Kosovo nezavisno, a ne dio Srbije

'Vi podrivate dijalog između Kosova i EU-a. Vaša provokacija će otvoriti rat na Balkanu. Dakle, ne igrajte se s nama. Ne bi trebalo izručiti Haradinaja Beogradu. Ne zaboravite, ili Haradinaja na slobodu, ili ćete platiti ovo. Mi smo Anonymous - Albanija. Mi ne opraštamo, ne zaboravljamo, čekajte nas', navodi se u poruci.