prigodna svečanost

Aladrović u Požegi: Ovaj sustav zaista je mnogo godina vapio za korjenitim promjenama, infrastrukturno ćemo ga osnažiti

14.01.2022 u 19:07

Bionic
Reading

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u petak je na prigodnoj svečanosti početka radova na izgradnji nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Požegi najavio ulaganje 500 milijuna kuna u infrastrukturu sustava socijalne skrbi u idućih sedam godina

Projekt na kojem su partneri Požeško-slavonska županija i Grad Pleternica vrijedan je više od 12 milijuna kuna, od toga su više od 11 milijuna nepovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF). Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac najavio je da će u novoj zgradi 35 djelatnika imati primjerene uvjete za rad, a više od 2.300 korisnika kvalitetnije svakodnevne usluge koje Centar pruža na prostoru tri grada i pet općina.

"Novi centar s novim prostorom, te s proširenim djelatnostima bit će na usluzi svim onim građanima koji koriste usluge vezane za zakone koji se tiču njihovog socijalnog statusa.

Vjerujem da će taj prostor uistinu poslužiti svojoj svrsi te da će svi djelatnici Centra još kvalitetnije, bolje i učinkovitije obavljati sve one zadaće koje se pred njih postavljaju.“, poručila je tom prigodom županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Ministar Aladrović podsjetio je da je Vlada u četvrtak Saboru uputila konačan prijedlog sedam zakona iz područja sustava socijalne skrbi.

"Ovaj sustav zaista je mnogo godina vapio za korjenitim promjenama, a ono što mi sa strane Vlade RH možemo potvrditi je to da ova reforma zaista donosi korjenite promjene iz perspektive korisnika sustava zbog kojih sustav i postoji, ali isto tako i promjene u organizacijskom smislu i smislu svih zaposlenika koji djeluju u ovom sustavu.“, rekao je ministar Aladrović.

Među promjenama koje izmjene zakona i tri nacionalna plana za sedmogodišnje razdoblje donose su ulaganja u infrastrukturu od 500 milijuna kuna, čiji je dio i nova investicija u Požegi.

"Infrastrukturno ćemo osnažiti sustav i kroz 370 milijuna kuna kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, a očekujemo više od 150 milijuna eura ulaganja u slijedećem financijskom okviru kroz ERDF upravo u segment socijalne skrbi iz perspektive infrastrukture i više od 3,5 milijarde kuna kroz europski socijalni fond, uz sredstva za zapošljavanje i socijalnu uključenost korisnika", rekao je Aladrović.