15 dana za očitovanje

Aladrović o sukobu interesa: Mogao bih reći da nemam komentara. Vrlo sam zainteresiran za formulaciju Povjerenstva

30.04.2021 u 15:59

Bionic
Reading

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u petak je, nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv njega i još dvojice ministara pokrenulo postupak, poručio kako apsolutno nema nikakvog sukoba interesa

Novinari su ga, nakon susreta s predstavnicima više gospodarskih sektora iz Požeško-slavonske županije, pitali za komentar vezan uz pokretanje postupka utvrđivanja sukoba interesa vezano za klub bivšeg čelnika Janafa Dragana Kovačevića.

Mogao bih reći da nemam komentara, kazao je Aladrović, ali i poručio kako mora izraziti želju i volju da ga jako zanima kako će to obrazložiti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

"Mi imamo 15 dana za očitovanje. Nisam vidio točnu formulaciju samog Povjerenstva na temelju čega je pokrenulo ovaj postupak. Ali, s obzirom da osobno smatram da nema apsolutno nikakvog sukoba interesa, vrlo sam zainteresiran za formulaciju Povjerenstva", rekao je ministar.

Povjerenstvo je u petak pokrenulo postupak protiv ministara Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i Olega Butkovića zbog kršenja članka zakona po kojem je dužnosnicima zabranjeno tražiti, prihvatiti ili primiti vrijednost ili uslugu radi glasovanja o bilo kojoj stvari ili utjecati na odluku nekog drugo tijela ili osobe radi osobnog probitka ili probitka povezane osobe.

Covid mjerama očuvana radna mjesta i potaknuta zaposlenost

Aladrović je je nakon sastanka poručio da je Vlada kroz ulaganja u mjere za vrijeme pandemije očuvala radna mjesta i potaknula veću zaposlenost u županiji.

Požeškim poduzetnicima predstavio je trenutne aktivnosti Vlade usmjerene na prevladavanje gospodarske krize i smjernice nacionalnog plana oporavka.

Novinari su ga pitali ima li novosti unutar mjera koje Vlada provodi radi ublažavanja posljedica gospodarske krize izazvane pandemijom koronavirusa.

"U samim Covid mjerama nema novosti. Moram naglasiti da smo u Požeško-slavonsku županiju investirali 120 milijuna kuna u kontekstu očuvanja radnih mjesta. Kada usporedimo zaposlenost prije Covid krize i sada tijekom krize možemo vidjeti da nam zaposlenost raste", istaknuo je Aladrović.

Najavio je da će Vlada i ubuduće biti uz radnike i poduzetnike kako bi se očuvala postojeća i stvorila nova radna mjesta, ističući da je ove godine Vlada kroz mjere aktivne politike zapošljavanja uložila više od 300 milijuna kuna.

Aladrović je u petak u Požeško-slavonskoj županiji potpisao ugovor vrijedan 10 milijuna kuna kojim će se financirati projekt deinstitucionalizacije korisnika Doma za odrasle u Ljeskovici, te najavio zapošljavanje dvadeset osoba kroz ovaj projekt.