NOVA PRAVILA ZA REKLAMNE AKCIJE

Ako ne želite, trgovci vas više neće smjeti zvati na telefon

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 23.07.2015 12:44
  • Objavljeno 23.07.2015 u 12:44
Telefon

Telefon

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: iStock

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila izmjene i dopune Zakona o zaštiti potrošača i po hitnoj proceduri iste uputila u Sabor

Izmjenama se predlaže da se usklađivanje termina početka sezonskog sniženja regulira pravilnikom koji bi ovu problematiku detaljnije uredio.

Također se predlaže da se obveza isticanja dviju cijena ne primjenjuje na situacije kada posebni oblici prodaje traju najdulje tri dana, ali kako bi potrošač mogao donijeti pravovaljanu odluku o kupnji trgovac ga je dužan informirati o maloprodajnoj cijeni proizvoda.

'Intencija je zaštititi potrošača, a naročito mlađe i starije građane', kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dodavši kako će se oni koji ne žele primati telefonske pozive trgovca moći upisati u registar potrošača i time zaustaviti neželjene pozive.

Naime, prema predloženim izmjenama zabranjeno je i upućivati pozive i poruke putem telefona potrošačima koji su se upisali u registar onih koji ne žele primati iste u sklopu reklamnih akcija. Registar će se voditi pri Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti, a upis i ispis iz njega obavljaju trgovci-operateri elektroničkih komunikacija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!