ODLUKA U PRIPREMI

Ako ne bude plaćao Zagrebu, Todorić neće moći oglašavati na kioscima

02.06.2015 u 12:16

Bionic
Reading

Na kioscima Tiska i iNovina u Zagrebu više se neće smjeti oglašavati a da korist od toga nema i Grad. Ideja koja se iskristalizirala za aktualnog sata današnje sjednice Skupštine trebala bi postati sastavni dio odluke o davanju u zakup i drugo korištenje javnih površina

Zašto Tisak i iNovine mogu postavljati reklame na svoje kioske, koji drže više od 80 posto mjesta u gradu, a da od toga Zagreb nema nikakve koristi, upitao je Andrija Mikulić iz HDZ-a upozorivši da Grad u svom suvlasništvu ima Zagreb plakat, tvrtku koja se bavi oglašavanjem. Na izrečeno je reagirao gradonačelnik Milan Bandić kazavši kako je u pravu dodavši da bi Tisku i iNovinama trebalo omogućiti da reklamiraju svoje proizvode, a da bi se sve ostalo trebalo naplaćivati. 'Sve što nije core biznis Tiska i iNovina treba naplaćivati', kazao je Bandić dodavši da će stručne službe sve pripremiti kako bi se to moglo uvrstiti u Odluku. Zagreb plakat u 51-postotnom je vlasništvu Grada, a ostatak drži Ivica Todorić koji je i vlasnik Tiska.

Davor Bernardić (SDP) otvorio je pitanje recikliranja otpada i činjenice da se otpad odvozi još uvijek tri puta tjedno te pojedini građani poput 'bake Marice koja živi sama i ima kantu od 120 litara, a treba joj od 40' još uvijek plaćaju visoke račune iako ne proizvode toliko smeća. 'U pravu ste, mi još moramo učiti ekološkoj kulturi. Uskoro prelazimo na odvoz dva puta tjedno, a to znači i preslagivanje u Čistoći. Čeka nas tržišna utakmica i Čistoća mora biti spremna na to. Sada će novine objaviti kako Bandić rasprodaje obiteljsko srebro. Mi zadnjih šest mjeseci čekamo Zavod za zaštitu spomenika kulture da nam da rješenje za zelene otoke na Gornjem i u Donjem gradu', istaknuo je Bandić. Dominika Etlingera (SDP) zanimalo je zašto je gradonačelnik smijenio Marušku Vizek i Hrvoja Šimovića iz Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

'Nikoga ja nisam smijenio nikad. Nađite mi jednu osobu koju sam smijenio. Pa ja nisam smijenio ni svoju zamjenicu Sandru Švaljek, samo sam dao punomoć Vesni Kusin. Oni meni pišu političko pismo, a ja ću njima dati još kvalitetniji odgovor. Vi biste htjeli da ja imam odgovornost i obveze, a da nemam ovlasti. Menadžerske ugovore koje je Uprava ZGH-a potpisala u Gradu neće imati; morat će potražiti posao s takvim ugovorima negdje drugdje', kazao je Bandić.