KOSOR NA YAMMAT FM

'Ako HDZ bude koalirao s Bandićem prekršit će dogovor kojeg imam s Karamarkom'

20.03.2015 u 10:57

Bionic
Reading

'Ako Milan Bandić izazove izbore u Zagrebu HSLS ima dogovor sa HDZ-om o zajedničkom izlasku. Imam dogovor s Tomislavom Karamarkom o tome', kazao je Darinko Kosor, šef HSLS-a i predsjednik Skupštine Grada Zagreba gostujući na Yammat FM.

Istaknuo je kako se on neće kandidirati za gradonačelnika i da to ne želi već da će naći zajedničkog kandidata s HDZ-om u koaliciji koja će obuhvatiti sve od centra na desno.

Smatra kako je situacija u Skupštini stabilna i kako destabilizacija nije uspjela protekla četiri mjeseca pa neće ni sada. Upitan što ako HDZ postigne dogovor sa Nezavisnom listom Milana Bandića Kosor je kazao da je to do HDZ-a, ali da bi to bilo kršenje dogovora između njega i Karamarka koji su postigli prije dvadesetak dana.
Dodao je kako je redovna sjednica Skupštine sazvana za 26. ožujka i da će 29 od 30 točaka dnevnog reda, koje je predložila zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, biti usvojena.

'Krize u Skupštini nema. Naravno da je problem kada je prvi čovjek Grada istražnom zatvoru, bio bi to problem u svakom gradu. Ako Bandić svoju punomoć sa Švaljek prenese na svoju drugu zamjenicu Vesnom Kusin mi ćemo u Skupštini sve prijedloge koji budu dobri prihvatiti', naglasio je Kosor.