NOVI 'ILEGALCI'

Afganistanci i Pakistanci 'švercali' se u vlaku

20.07.2011 u 09:35

Bionic
Reading

Policija je na istočnim granicama ponovno imala posla sa stranim državljanima koji nelegalno pokušavaju ući u Hrvatsku, pa je u tri odvojene akcije otkrila i uhitila 11 'ilegalaca'

Afganistanci i Pakistanci, ukupno njih 11, ponovno su u u utorak i u noći na srijedu otkriveni u pokušaju nezakonita prelaska državne granice između Hrvatske i Srbije, priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

U dvije su akcije, nedaleko od željezničke pruge kod Tovarnika, prvo otkrivena četvorica Pakistanaca za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu.

Još su dvojica Pakistanaca, zajedno s pet državljana Afganistana, u Hrvatsku noćas pokušali ući skriveni u vagonima vlaka koji prometuje na relaciji Beograd – Zagreb. Pronašli su ih policijski službenici u skrovitim mjestima vlaka, koji je bio zaustavljen na postaji Tovarniku.

Protiv svih 11 'ilegalaca' doneseno je rješenje o protjerivanju iz Hrvatske te im je određena zabrana ulaska i boravka u našoj zemlji. Pokrenut je i postupak njihova vraćanja u Srbiju iz koje su nezakonito došli u Hrvatsku.