POHLEPA BEZ GRANICA

Activision podržava proizvođače PC-a zbog vlastitih interesa

15.07.2010 u 09:59

Bionic
Reading

Šef Activisiona Bobby Kotick već je neko vrijeme predmet sprdnje zbog pohlepe koju javno iskazuje, a ovaj je put na žulj stao i velikom Microsoftu

Modern Warfare 2, koliko smo samo puta pisali o njemu, a priča očito još nije gotova. Nakon visoke cijene i općenito lošeg tretmana verzije za PC, Activision je za spomenutu igru masno naplatio i dodatke - po 15 dolara za samo pet mapa, od čega su dvije iz prvog Modern Warfarea.

Ipak, igra je premašila 20 milijuna prodanih primjeraka, dodaci se također prodaju, no Kotick želi više. Nedavno je izjavio da prodaja videoigara za konzole čini samo 30 posto zarade Activisiona, a problem vidi u tome što konzolaši, konkretno vlasnici Xboxa 360, plaćaju uslugu Xbox Live kako bi igrali u mreži, a oni od toga ne dobiju ni centa. Prema Activisionovim saznanjima, više od 60 posto pretplatnika igra upravo Modern Warfare 2 i ljuti ih što od toga nemaju nikakvu korist.

Stoga će Activision vrlo agresivno podržavati Dell, HP i slične tvrtke kako bi stvorili PC-e za igrače koji će odmah biti povezivi s televizorima, čime će Activision moći stvoriti vlastitu mrežu i vrlo vjerojatno naplaćivati pretplatu. Žalosno je što u vrijeme kad igranju na PC-u treba sva podrška koju može dobiti, najveću dobije od tvrtke koja mu je najvećim prošlogodišnjim hitom okrenula leđa.