SVIJET SMARTFONA

Žuri vam se? Napunite svoj Samsung Galaxy S10 brže uz pomoć vrlo korisne značajke

30.11.2019 u 08:20

Bionic
Reading

Korisnici smartfona iz Samsunga mogu brže puniti svoj uređaj uključe li 'Fast cable charging' mod kojim uređaj možete napuniti do 80 posto za manje od pola sata

Koji god smartfon koristili, uvijek ćete imati jednu brigu na pameti, a to je postotak baterije. Samsungova serija Galaxy S10 dolazi sa tehnologijom za brzo punjenje koje, kao što ime nalaže, brže puni bateriju vašeg smartfona i to pod određenim uvjetima.

Većina modela Galaxyja S10, uključujući i Galaxy S10, S10 Plus i S10e mogu se napuniti na 15 W, dok se Galaxy S10 6G može puniti na 25 W.

Kako brže napuniti Galaxy S10?

Da biste iskoristili sve beneficije brzog punjenja, morat ćete ući u postavke i aktivirati 'Fast cable charging' za koje morate koristiti kabel za brzo punjenje. Funkcija ne radi ako smartfon stavite na bežični punjač.

Evo što morate napraviti za ativaciju:

  • Pokrenite postavke pritiskom na aplikaciju Settings.
  • Birajte brigu o uređaju biranjem 'Device care'.
  • Pritisnite 'Battery' na samom dnu ekrana
  • Pritisnite 'Battery charging'.
  • Birajte tri točkice u gornjem desnom kutu ekran i nakon toga birajte postavke pritiskom na 'Settings',
  • U sekciji 'Charging' na samom dnu ekrana aktivirajte 'Fast cable charging'. Vodite računa da ovu značajku ne možete mijenjati ako je smartfon spojen na punjač.
Samsung Galaxy Note10+ - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Vodite računa da će vam za brzo punjenje trebati specifični kabel. Velik broj USB-C žica jednostavno nemaju kapacitet za brzo punjenje Galaxyja S10. Kabeli koje želite kupiti imaju oznaku 'fast charging' (brzo punjenje) ili 'high-speed charging' (punjenje velikom brzinom), a mogu prenositi 15 W snage ili više.

Žice koje ispunjavaju ovaj zahtjev i rade sa Samsung Galaxyjem S10 uključuju Ainope USB-C Fast Charging Cable, Anker Powerline II i Mophie 2 Meter PRO Cable.