PA, ČESTITAMO

Znate li tko je proizveo sto milijuna objektiva?

01.05.2014 u 12:21

Bionic
Reading

Canon je proizveo sto milijuna zamjenjivih objektiva iz serije EF. Tvrde kako su prvi na svijetu koji su dosegli toliki broj proizvedenih objektiva. Prije nešto manje od godinu dana bili su na 90 milijuna

U veljači 2014. ukupan broj dotad proizvedenih Canonovih analognih i digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima EOS prešao je granicu od 70 milijuna.


Tijekom proteklih 27 godina, od predstavljanja objektiva EF i fotoaparata SLR iz serije EOS u ožujku 1987., osmislili su veliki broj inovacija, kao što su tehnologije ultrazvučnog motora (Ultrasonic Motor - USM), stabilizacije slike (Image Stabiliser - IS) ili višeslojnog difrakcijskog optičkog (DO) elementa.

Nedavno je predstavljen i Canonov EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x - prvi supertelefoto objektiv sa zumom na svijetu s ugrađenim 1.4x konverterom. Canonovu ponudu objektiva iz serije EF čini više od 80 modela.

Posljednje su inovacije omogućile proširenje serije EF u nova područja predstavljanjem tvrtkinih filmskih EF objektiva za digitalnu kinematografiju u siječnju 2012., kao i objektiva EF-M za kompaktni fotoaparat EOS M u rujnu 2012.