TEHNO SAVJETI

Znate li kad ste izradili korisnički račun na Gmailu? Ovako ćete otkriti

13.09.2020 u 20:32

Bionic
Reading

Možda ste znatiželjni, možda vam taj podatak doista treba. Pokazat ćemo vam kako možete doći do njega

Zašto bi vam moglo biti važno kad ste kreirali svoj korisnički račun pri Googleovom servisu za web poštu Gmail?

Pa, osim što ćete zadovoljiti svoju znatiželju taj bi vam podatak mogao biti koristan ako se ikad nađete u situaciji u kojoj ćete morati dokazati kako vaš korisnički račun doista pripada vama.

Evo uputa kako to možete učiniti.

Pronađite e-mail dobrodošlice

Kad ste napravili korisnički račun pri Gmailu iz Googlea su vam poslali e-mail dobrodošlice. Sadržaj te e-pošte mijenjao se od 2004., + godine, kad je taj servis zaživio. Ako ga niste obrisali, trebao bi još biti među vašom e-poštom.

Kako bi ga pronašli, otvorite u Gmailu mapu All Mail. U gornjem desnom kutu zadržite kursor računalnog miša na broju poruka u vašem digitalnom sandučiću.

Pojavit će se padajući izbornik. U njemu odaberite Oldest. Tako ćete dobiti prve ikad primljene e-mailove pri vrhu popisa.

Ako ste unijeli poštu stariju od 2004. godine u Gmail, tada e-mail kojeg tražite neće biti pri vrhu.

Možete ga pokušati pronaći i tako što ćete unijeti welcome, Gmail team, gmail-noreply@google.com ili googlecommunityteam-noreply@google.com u tražilicu Gmaila.

Provjerite postavke za POP

Do pozdravnog e-maila možete doći i ako provjerite postavke za POP.

  • Kliknite sličicu zupčanika u gornjem desnom kutu.
  • Odaberite See all settings.
  • Kliknite Forwarding and POP/IMAP.
  • U kategoriji POP download potražite Status line. Uz malo sreće naći ćete ovo:

1. Status: POP is enabled for all mail that has arrived since [DATUM]

Ako ste u bilo kojem trenutku mijenjali postavke za POP ili koristite organizacijski korisnički račun, ovaj pristup vam neće biti od koristi.

Isprobajte Google Takeout

Google Takeout je servis pomoću kojeg možete eksportirati vaše podatke pri Googleu u razne druge formate. Može biti koristan ako ne trebate točan datum već je dovoljno približno ga odrediti.

Pripremite se na određenu mjeru ručne pretrage. Možete eksportirati sve vaše podatke pri Googleu iz aplikacija i servisa kao što su Chrome, Drive i YouTube (pa tako i GMail), i zatim naći najraniju vremensku oznaku aktivnosti.