NAJBOLJE VIZUALIZACIJE 2011.

Znanstvene slike koje govore više od riječi!

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Neke najvažnije znanstvene tvrdnje ne mogu se izreći samo riječima. Vizualizacija istraživanja stoga je u povijesti odigrala vrlo važnu ulogu - još od crteža i dijagrama Leonarda da Vincija pa do rendgenskih zraka Rosalind Franklin

Uvažavajući tu činjenicu, časopis Science i zaklada National Science Foundation svake godine, već devetu godinu zaredom, organiziraju natjecanje Science and Engineering Visualization Challenge kojem je cilj poticanje rada na vizualizaciji znanstvenih podataka, načela i ideja – vještina koje su ključne za komunikaciju između znanstvenika i javnosti, osobito učenika.

Ovih dana objavljene su pobjedničke fotografije u natjecanju za 2011. godinu.

Science and Engineering Visualization Challenge

Science and Engineering Visualization Challenge

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U 2011. prijavilo se više od 200 natjecatelja iz 33 zemlje u pet kategorija – fotografije, ilustracije, informativni plakati, interaktivne igre i videofilmovi. Fotografije su vrednovane na temelju vizualnog doživljaja, učinkovite komunikacije, znanstvene ideje i originalnosti.

Slike koje su dobile najveći broj glasova čitatelja osvojile su nagradu publike. Ukupno je glasovalo oko 3200 ljudi.

Neke od slika kreirali su cijeli timovi znanstvenika i umjetnika. U natjecanju su sudjelovale i znanstvene videoprezentacije (jednu pogledajte dolje). U fotogaleriji desno predstavljamo vam izbor najzanimljivijih pobjedničkih vizualizacija.

 

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi