RADIONICE

Žene, besplatno naučite programirati u ZIP-u

14.10.2016 u 13:18

Bionic
Reading

Nakon radionica u travnju i svibnju ove godine, Zagrebački inkubator poduzetništva ponovo organizira besplatne radionice programiranja namijenjena isključivo ženskoj populaciji

Statistike pokazuju da su samo oko desetak posto pokretača startup projekata na svijetu žene. Iako je razvoj internetskih startup projekata u punom jeku, žene čine samo 14 posto zaposlenih u ovom sektoru. U ZIP-u radionicama programiranja žele potaći promjenu tog trenda.

Nakon što su u prvom ciklusu radionica polaznice vrlo uspješno savladale osnove web tehnologija, u ovom ciklusu ZIP-ovi predavači poučit će žene programiranju u programskom jeziku C#. Polaznice će se upoznati sa građom .NET Framework 4.5 okruženja, osnovama programiranja u C#-u, izradom jednostavnih konzolnih aplikacija, te osnovama objektno orijentiranog programiranja.

Programiranje će predavati Ivan Čuljak, .NET developer i vlasnik transpose.xyz, agencije za razvoj softvera specijalizirane za rješenja Xamarin i Azure.


Radionice će biti održavane za dvije skupine polaznica, svaka po tri termina nedjeljom. Prva kreće 23. listopada s početkom u 9 sati u ZIP-ovom coworking prostoru. Za sudjelovanje je potrebno imati samo prijenosno računalo s instaliranim programom Visual Studio 2015.

Nisu potrebna neka prethodna iskustva s programiranjem, iako je potrebno prijaviti se i odgovoriti na par pitanja, nakon čega će se odabrati polaznice.

Više:ZIP