PRIJAVITE SE

Želite studirati na Oxfordu? Booking.com nudi stipendije

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 24.10.2017 08:33
  • Objavljeno 24.10.2017 u 08:33
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U suradnji sa sveučilištima Oxford i Delft University of Technology stipendije će biti dodijeljene ženama u potrazi za obrazovanjem i karijerom u tehnološkom sektoru, ukupne vrijednosti pola milijuna eura

Tvrtka Booking.com predstavila je Women in Technology, dvogodišnju inicijativu kojom želi podržati žene koje se žele obrazovati i ostvariti karijeru na području tehnologije. 

U suradnji sa sveučilištima Oxford u Ujedinjenom Kraljevstvu i Delft University of Technology (TU Delft) u Nizozemskoj, stipendije će biti dodijeljene ženama u potrazi za obrazovanjem i karijerom u tehnološkom sektoru. Oba će sveučilišta ukupno dodijeliti 500 tisuća eura. 

S obzirom na manju zastupljenost žena u diplomskim i STEM studijima, obje inicijative pokušavaju ponuditi više prilika talentiranim ženama i potaknuti ih da nastave s obrazovanjem i poslijediplomskim studijem na tim područjima i pripremiti ih za buduće karijere u tehnološkom sektoru. 

Od početka akademske godine 2018./2019. bit će dodijeljeno ukupno 15 stipendija.

Deset stipendija će dobiti polaznice jednogodišnjih znanstvenih magisterija (MSc) u tri odjela sveučilišta Oxford koje su dostupne su studenticama iz područja Europske unije i pet stipendija polaznicama dvogodišnjih magisterija (MSc) sveučilišta TU Delft, dostupne studenticama iz raznih partnerskih sveučilišta diljem subsaharske Afrike. 

Manje od 20 posto ICT studentica

Za prijavu je potrebno slijediti uobičajene procedure upisa na fakultete. Kandidatkinje trebaju predati prijavnice za post diplomske smjerove. Stipendije će pokrivati i troškove studija i života.

Tijekom 2015., Europska je komisija otkrila da u Europskoj uniji 1,4 milijuna osoba studira informacijske i komunikacijske znanosti (ICT). Žene su u manjini: čine 17 posto svih ICT studenata. 

Na 1.000 žena s titulom prvostupnika ili nekom drugom dodiplomskom titulom samo ih 29 posjeduje diplomu iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti  (u odnosu na 95 muškaraca), a samo će četiri od 1.000 žena kasnije raditi u ICT sektoru.

Booking.com će se također uskoro pridružiti koaliciji Europske komisije Digital Skills & Jobs. Najavili su sudjelovanje na europskom skupu Women in Technology u Amsterdamu (Nizozemska) 8. – 9. studenog 2017. te kao partner Web Summita u Lisabonu (Portugal) 6. – 9. studenog 2017. za mentorski program Women in Tech.

Nedavno su predstavili prve nagrade Technology Playmaker Awards.

Pet zgodnih laptopa za studentske dane

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!