ILEGALNA DISTRIBUCIJA

Zbog 24 pjesme kažnjena sa 1,92 milijuna dolara

19.06.2009 u 09:33

Bionic
Reading

Predstavnici glazbene industrije, točnije lovci na ilegalne 'skidače' i distributere zaštićenih materijala s interneta, ponovno su u akciji. Ovoga puta dolijala je Amerikanka Jammie Thomas-Rasset koja je kažnjena sa 1,92 milijuna dolara

Tridesetdvogodišnja Jammie Thomas-Rasset osuđena je zbog svoje ilegalne rabote skidanja glazbe s interneta i dijeljena s ostatkom interneta još 2007. godine. Kazna je iznosila vrtoglavih 222.000 dolara, no sud je nedavno odlučio poništiti presudu i na novom suđenju nesretna žena kažnjena je s još vrtoglavijih 1,9 milijuna dolara.

Prema navodima osude izrečene u četvrtak ,Jammie Thomas-Rasset kriva je što je preko mreže FastTrack skinula i kasnije dijelila s ostalim korisnicima 24 glazbena naslova.

U svoju obranu Jammie Thomas-Rasset iznijela je podatak da u svojoj kućnoj glazbenoj kolekciji posjeduje više od 200 originalnih glazbenih naslova na CD medijima te da nikada nije krala glazbu, nego ju je kupovala. Jednako tako šokirana je iznosom izrečene kazne i učinit će sve da se presuda poništi.

Svoj glas digli su i u organizaciji Electronic Frontier Foundation (EFF), jednog od najvećih boraca za prava i slobode stanovnika SAD-a, koji navode da je ova sudska odluka neustavna te da će učiniti sve da pomognu nesretnoj ženi.